ŠTO SE DOGODILO S TRAGIČNO PREMINULOM STUDENTICOM (20) U ZADRU: / Prijatelj joj je dao drogu, a bila je i bolesna?

Image
Foto: PIXSELL, Hrvoje Jelavic

'Tek treba utvrditi je li njezin prijatelj znao da ona ima zdravstvenih problema'

16.6.2019.
16:54
PIXSELL, Hrvoje Jelavic
VOYO logo

Prošlog petka je 20-godišnja studentica preminula u podstanarskom stanu u Zadru. Prijatelj koji joj je dao drogu je, unatoč tome što joj je bilo loše, policiju obavijestio tek dva dana kasnije. Mladić je kazneno prijavljen, a kazneno gonjen bit će i diler koji mu je prodao marihuanu koju je 22-godišnjak dao djevojci. Iz zadarske policije kažu da je studentica bile teško bolesna, saznaje Večernji list. Obrada ovog tragičnog slučaja se nastavlja.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 22-godišnjak 12. lipnja 2019. u podstanarskom stanu u Zadru dao 20-godišnjoj hrvatskoj državljanki drogu na uživanje od čega je ona preminula 14. lipnja 2019., kao i da joj nije pružio pomoć iako je oštećenici pozlilo", izvijestili su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ PREMINULE DJEVOJKE IZ ZADRA: /

Mladić joj je dao da konzumira drogu, ali nije joj pomogao dok je umirala?

Image
POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ PREMINULE DJEVOJKE IZ ZADRA: /

Mladić joj je dao da konzumira drogu, ali nije joj pomogao dok je umirala?

Još se ne zna od čega je umrla

Iz zadarskog državnog odvjetništva poručili su da je sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je odrediti istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Kako doznaje Večernji od zadarske policije, krim istraživanjem je utvrđeno da je 22-godišnjak tog popodneva kupio drogu marihuanu od 21-godišnjaka, koju je potom dao na uživanje djevojci. Navodi se da su dva dana boravili u podstanarskom stanu 22-godišnjaka u Zadru gdje je pokojnoj u četvrtak ujutro pozlilo. Mladić nije zvao Hitnu pomoć sve do petka kada je studentica izgubila svijest.

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/ilustracija

"Prema našim informacijama iz bolnice ona je bila ozbiljno bolesna, a od čega je točno preminula mi još uvijek ne znamo i to će se utvrditi vještačenjem. Također tek treba utvrditi je li njezin prijatelj znao da ona ima zdravstvenih problema", kazali su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernji list iz bolnice nije dobio potvrdu ove informacije, međutim doznaju da u stanu živi i 24-godišnjak koji nema veze s ovim događajem te je kod njega pronađena manja količina marihuane. Slijedi mu optužni prijedlog. Bore Mršić, šef krim policije u Zadru rekao je da protiv 22-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog omogućavanja uživanja droge i nepružanja pomoći. Po nalogu suca istrage, kaže Mršić, pretragom stana kod 21-godišnjaka je pak pronađeno oko 27 grama marihuane namjenjene prodaji, digitalna vaga i manji novčani iznos.

"Inače, također u stanu 21-godišnjaka zatečen je i njegov prijatelj u posjedu manje količine marihuane, a isto tako neposredno prije ulaska u stan zatečen još jedan 22-godišnjak koji je upravo od 21-godišnjaka kupio manju količinu marihuane. Protiv 21- godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog prodaje i posjedovanja droge namjenjene preprodaji", zaključio je šef krim policije u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo