SPREMA SE IZBACIVANJE MILINOVIĆA IZ / HDZ-a? 'Njemu je najvažnija osobna fotelja, očekujem najstrožu kaznu'

Image
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Kuščević priželjkuje izbacivanje Milinovića jer je manipulirao dijelom članova stranke zbog odgode izbora za vodstvo ličko-senjskog HDZ-a

30.8.2018.
11:06
Filip Kos/PIXSELL
VOYO logo

Politički tajnik HDZ-a i ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je danas kako očekuje najstrožu kaznu, odnosno izbacivanje iz stranke dosadašnjeg šefa ličkog HDZ-a Darka Milinovića zbog manipulacije dijelom članova stranke koje je, nezadovoljan zbog odgode izbora za vodstvo ličko-senjskog HDZ-a, doveo u srijedu u Zagreb u središnjicu stranke.

"To što su napravili organizatori toga, gospodin Milinović i Kolić, to je sramotno manipuliranje s poštenim članstvom HDZ-a. To je primjer kako se ne smije ponašati, primjer onog što ne smije postojati ni u jednoj stranci i društvu, a kamoli u HDZ-u. To je pokazatelj da ne poznaju demokraciju, da im je od stranačkih interesa i interesa Like važnija njihova osobna fotelja", rekao je Kuščević novinarima uoči sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IZVOR IZ VRHA HDZ-a NAPAO MILINOVIĆA: ‘On manipulira, laže i poraz nastoji prikazati kao svoju tobožnju pobjedu’

Politički tajnik HDZ-a očekuje da će se o sankcijama za takvo postupanje razgovarati na stranačkim tijelima što je moguće prije, a zalaže se za "najstrože moguće sankcije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li to izbacivanje iz stranke rekao je kako bi, što se njega tiče, digao ruku za to.

"Priželjkujem da se Milinovića i Kolića najoštrije kazni zbog manipulacija koje rade, a što će biti sankcije o tome će odlučiti tijela stranke", rekao je Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sjednica Predsjedništva HDZ-a počinje u utorak i tada će se razgovarati o izbacivanju Milinovića

U utorak je sjednica Predsjedništva na kojoj će o tome sasvim sigurno biti govora, ali Časni sud je taj koji odlučuje, dodao je.

"Izbori za županijski odbor HDZ-a su dogovoreni za 9. rujna. Za Gospić su otkazani jednom, zato što se Milinović ponaša ovako kako se ponaša i nije htio dopustiti demokratsko održavanje izbora", ustvrdio je Kuščević dodavši kako, po stranačkom Statutu, odluku o datumu izbora u Gospiću donosi izborno povjerenstvo, a ne Središnjica HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GUŽVA U SREDIŠNJICI HDZ-a KONAČNO GOTOVA: Milinović uspio u svojoj misiji, izbori u ličko-senjskom HDZ-u bit će 9. rujna

Svi osuđuju divljačko ponašanje Milinovića i Kolića

Kuščević je rekao kako se čuo oko svega s Andrejom Plenkovićem, kao i s "nekoliko stotina ljudi s terena", a svi osuđuju "divljačko ponašanje Milinovića i Kolića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako Plenkovića podupire cijeli hrvatski, pa tako i lički HDZ, te da "eskapade Milinovića i Kolića" idu protiv Plenkovića i cijelog HDZ-a, a naročito na štetu Like i ličkog HDZ-a.

"Držim da je s ovim pokazao svoje pravo lice i da će Ličani prepoznati i okrenuti se onima koji poštuju demokraciju i brinu za Liku, a ne za svoje fotelje", zaključio je Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milinović je u srijedu doveo dvjestotinjak članova HDZ-a Ličko-senjske županije sa četiri autobusa u Zagreb kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog odgode stranačkih izbora, pri čemu su na četiri sata "zauzeli" Središnjicu HDZ-a, odbijajući otići kući dok ne dobiju jamstva o datumu stranačkih izbora u Lici.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo