UBOJSTVO POTRESLO HRVATSKU / Bijele ruže i lampioni pred vratima trgovine, građani zgroženi: 'Kako tim manijacima nitko ne stane na kraj?'

Alarmantne podatke o porastu nasilja u obitelji pokazalo je i istraživanje na splitskom Sveučilištu

1.12.2021.
19:18
VOYO logo

Ubojstvo koje se u utorak dogodilo u jednoj splitskog trgovini, kada je Splićanin brutalno ubio svoju bivšu partnericu, inače zaposlenicu trgovine, šokiralo je cijelu Hrvatsku. Ispred trgovine na Poljičkoj cesti u Splitu kolegice, kolege, ali i građani i građanke koji inače kupuju u toj trgovini, ostavljaju bijele ruže i lampione.

"Šok! Doista šok! Ne mogu vjerovati da postoje takvi ljudi", kazala je za RTL Danas Splićanka Jagoda Jakšić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Strašno! Ja baš govorim da li na ovom još postoje takvi manijaci, da nitko ih ne spriječi, da nitko im ne stane u kraj? Kad se nešto desi onda svi kažu ima dosjee", rekla je Splićanka Luca Smoljo.

Image
STRAVIČNO UBOJSTVO U SPLITU /

U Lidlu ubijena prodavačica, bivši partner ju je izbo nožem: 'Ubo ju je više puta vičući'

Image
STRAVIČNO UBOJSTVO U SPLITU /

U Lidlu ubijena prodavačica, bivši partner ju je izbo nožem: 'Ubo ju je više puta vičući'

Nakon verbalnog napada nožem nasrnuo na bivšu partnericu

Ubojica je deset godina mlađu bivšu nevjenčanu suprugu prvo verbalno napao, pa ju je nekoliko puta izbo nožem. Nema policijski dosje, a prema neslužbenim informacijama, u trenutku napada nije bio alkoholiziran niti pod utjecajem opijata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"54-godišnjeg muškarca su nakon ovog događaja u trgovini zadržali građani. To su osobe koje su se tu slučajno zatekli kao kupci i moramo reći da su iskazali zaista veliku hrabrost u tom svom činu", rekla je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Splićanin je predan pritvorskom nadzorniku s kaznenom prijavom za teško ubojstvo, a sa žrtvom ima 17-godišnjeg sina. Obitelj nije bila u tretmanu Centra za socijalnu skrb, osim medijacije kod skrbništva nad djetetom, doznaje RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi u ovakvim situacijama postupamo tako da ćemo dati podršku djetetu i naravno riješiti mu stanovanje, primarnu brigu. On se sad nalazi kod obitelji od majke. Na sigurnom je", rekao je Ante Bjažević, v. d. ravnatelja Centra za socijalnu skrb Split. 

Porast nasilja u obitelji

Alarmantne podatke o porastu nasilja u obitelji pokazalo je i istraživanje na splitskom Sveučilištu koje je provedeno proteklih godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na razini Policijske uprave splitsko-dalmatinske u tih 12 mjeseci, kažem posebno u odnosu na mjeru lockdowna, došlo je do porasta i to 45,2 posto. Na jedan prijavljeni slučaj, ponekim predviđanjima dolazi čak 25 neprijavljenih slučajeva. Imamo i veći broj počinitelja koji su počinili dakle nasilje u obitelji po prvi puta", otkrila je Ana Jeličić s Odjela za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu.

Trgovina na Poljičkoj cesti u Splitu, obavijestili su iz Lidla Hrvatska, bit će zatvorena tri dana iz pijeteta prema ubijenoj kolegici, a svim je zaposlenicima osigurana i stručna psihološka pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo