OLUJA POHARALA ISTRU / Najviše je stradao Novigrad: Vjetar iščupao stotine stabala, uništen auto-kamp, jedna osoba je ozlijeđena

Image
Foto: EurostarUmag/Facebook/Srećko Niketić/PIXSELL

Po riječima načelnika Stožera civilne zaštite istarske županije Dina Kozlevca, u autokampu Sirena iščupano je na desetine stabala koja su pala na osobna vozila, prikolice i kamp kućice

21.7.2023.
18:31
EurostarUmag/Facebook/Srećko Niketić/PIXSELL
VOYO logo

Jako olujno nevrijeme pogodilo je u petak poslijepodne Istru - tuča i olujni vjetar najviše su pogodili zapadni dio poluotoka, od Umaga do Pule, a najviše je stradao Novigrad te je u tamošnjem autokampu "Sirena" vjetar iščupao na desetine stabala, ali nitko nije stradao.

Po riječima načelnika Stožera civilne zaštite istarske županije Dina Kozlevca, u autokampu Sirena iščupano je na desetine stabala koja su pala na osobna vozila, prikolice i kamp kućice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KRŠ I LOM /

Pogledajte posljedice oluje u Zagrebu i Rijeci, vatrogasci imaju pune ruke posla, a šteta će se dugo zbrajati

Image
KRŠ I LOM /

Pogledajte posljedice oluje u Zagrebu i Rijeci, vatrogasci imaju pune ruke posla, a šteta će se dugo zbrajati

Situacija bila ozbiljna, sada je pod nadzorom

"Na svu sreću nitko nije stradao, ali je počinjena velika materijalna šteta. Trenutno je na terenu 150 ljudi, sedamdesetak vatrogasaca, policija pripadnici Hrvatskih šuma i drugi. U svakom slučaju situacija je pod nadzorom", rekao je Kozlevac. 

Novigradski gradonačelnik Anteo Milos u izjavi za Hinu istaknuo je kako je situacija bila vrlo ozbiljna te da je, po njegovoj procjeni, u autokampu i u središtu grada palo više od stotinu stabala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedno je stablo palo na crkvu, dva su stabla pala na kuće. Uglavnom situacija se smirila, nadam se da je ono najgore prošlo i najvažnije je da nitko nije stradao. Uspostavljen je promet, a sada komunalci, vatrogasci, ali i svi naši sugrađani čiste ulice i raščišćavaju cestu", poručio je Milos.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostalim djelovima Istre tek manje štete

Oluja i veliko nevrijeme koje je u Istru stiglo iz Italije najviše je štete napravilo na Bujštini, koju od Italije dijeli samo ravna površina mora. U ostalim dijelovima Istre nema većih šteta - u Buzetu je nevrijeme bio manjeg intenziteta, sve je trajalo nekih desetak minuta, a vatrogasci su imali jednu intervenciju. U Labinu, Poreču i Puli je zabilježen samo kratki, ali iznimno jaki pljusak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pulski vatrogasci uslijed nevremena imali su desetak intervencija, uglavnom zbog pada stabala, odnosno grana na cestu, dok su u jednom slučaju intervenirali zbog udara groma u dimnjak. 

Intervencije su se uglavnom sastojale od pada stabala, a najveća šteta je bila u krugu pazinskog Doma zdravlja gdje je stablo palo na ambulantno vozilo tako da je ondje nastala značajna materijalna šteta, doznaje se u pazinskoj vatrogasnoj postrojbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo