CRVENI ALARM ZA PET REGIJA / VIDEO: Hrvatsku zahvatilo novo nevrijeme: Jedna osoba ozlijeđena, u Zagrebu slično kao u srijedu, kaos u Rijeci i Istri

Image

'Olujno nevrijeme dolazi iz sjeverne Italije prema Istri i Kvarneru te se uskoro očekuju jaki i olujni udari vjetra, lokalno tuča i obilna kiša', upozorili su poslijepodne iz Ravnateljstva civilne zaštite

21.7.2023.
16:27
VOYO logo

U većem dijelu Hrvatske na snazi je narančasti meteoalarm, a za pet regija objavljen je i i crveni. Prvotno je DHMZ objavio crveno upozorenje za područja Rijeke, Gospića, Karlovca i Zagreba, a oko 17 sati objavljen je i za Slavoniju. Državni hidrometeorološki zavod upozorio je da su popodne, uvečer i tijekom noći moguća grmljavnska nevremena, ponegdje i izraženij uz olujni vjetar.

Image
KRŠ I LOM /

Pogledajte posljedice oluje u Zagrebu i Rijeci, vatrogasci imaju pune ruke posla, a šteta će se dugo zbrajati

Image
KRŠ I LOM /

Pogledajte posljedice oluje u Zagrebu i Rijeci, vatrogasci imaju pune ruke posla, a šteta će se dugo zbrajati

Oko 16:45 Zagreb je zahvatilo snažno olujno nevrijeme, ali ipak nešto slabije od onoga u srijedu. Trajalo je kratko, ali bilo je intenzivno. Petnaestak minuta nakon smirivanja uslijedio je još jedan udar, ali znatno slabiji. Olujna fronta se, izgleda, sada pomiče prema istoku Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte kako je izgledao dolazak nevremena u Zagreb.

Kako javlja RIportal, snažno, ali kratko olujno nevrijeme poharalo je Rijeku oko 16 sati. Trajalo je desetak minuta, ali je porušilo puno stabala i izazvalo prometni kaos. Vjetar je srušio jednu dizalicu na kontejnerskom terminalu u riječkoj luci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vukovarskoj ulici srušilo se više stabala na cestu i automobile, otvoreni su šahtovi iz kojih suklja voda, a kante za smeće "vozile" su cestama, piše Novi list. U oluji je oštećen i krov Osnovne škole Srdoči. Dijelovi krova završili su na cesti. Na terenu su riječki vatrogasci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Istri je, prema prvim izvješćima najviše štete zabilježeno u Poreču i Novigradu. Ravnateljstvo civilne zaštite javilo je da je jedna osoba ozlijeđena u auto-kampu u Novigradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Evo kakva mrcina stiže kod Višnjana'

Upozorenje su poslali i iz Ravnateljstva civilne zaštite koji je popodne objavilo da olujno nevrijeme dolazi iz sjeverne Italije prema Istri i Kvarneru te se uskoro očekuju jaki i olujni udari vjetra, a lokalno tuča i obilna kiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije 16 sati nevrijeme je već stiglo do Istre, a kod Višnjana je osnivač i voditelj Istrameta Petar Radovan snimio ogroman oblak, tzv. shelf cloud odnosno golema horizontalna oblačna masa.
Ovaj snimljen danas popodne u Istri doista je grdosija.

"Evo kakva mrcina stiže kod Višnjana, guta cijelu zapadnu Istru. Moćno izgleda. Uskoro očekujemo nalet vjetra", rekao je voitelj Istrameta snimajući oblak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglašen crveni alarm za četiri regije

"Popodne i navečer je moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom, obilnom oborinom te tučom. Količina oborine > 25 mm; Vjerojatnost grmljavine > 90 % Poduzmite mjere samozaštite i djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih tijela. Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra. Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti", poručili su iz DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DHMZ je oglasio crveni alarm riječku, gospićku, karlovačku i zagrebačku regiju.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo