SLUŽBENO JE, POTVRDILE SE DANAŠNJE NAJAVE MINISTRA: / Njemačka je stavila ove dvije hrvatske županije na svoju crvenu listu

Image

Ovo znači da svi povratnici koji su ljetovali u tim županijama moraju obaviti testiranje na Covid-19, a do primitka rezultata moraju biti u samoizolaciji.

20.8.2020.
12:38
VOYO logo

Njemački institut za javno zdravlje u četvrtak je kao rizične za širenje koronavirusa proglasio Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku županiju, popularna turistička odredišta za Nijemce, u trenutku dok se Europa bori s povećanim brojem slučajeva kao posljedicom godišnjih odmora. Hrvatska je po broju njemačkih turista koji se vraćaju zaraženi s odmora treća država nakon Kosova i Turske, prema institutu Robert Koch.

Ovo znači da svi povratnici koji su ljetovali u tim županijama moraju obaviti testiranje na Covid-19, a do primitka rezultata moraju biti u samoizolaciji. Glavni kriterij za promjenu procjene rizika je više od 50 novozaraženih na 100 tisuća stanovnika u zadnjih sedam dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Njemačkoj raste zabrinutost zbog povećanja broja zaraženih.

RKI je u četvrtak objavio da je broj zaraženih porastao za 1707 na 228.621, što je najveći porast od 26. travnja. RKI je dodao i rumunjsku regiju Valcea na popis rizičnih područja nakon što je već ranije uvrstio dijelove Rumunjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su se ostvarile najave ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana koji je najavio upravo takav scenarija uoči današnje sjednice Vlade. Govoreći o najavama da bi nas Njemačka mogla staviti na crvenu listu, rekao je kako je u interesu imati zadovoljstvo njemačkih građana koji tradicionalno ljetuju u Hrvatskoj.

Image
MINISTAR TVRDI: /

'Njemačka neće staviti cijelu Hrvatsku na crvenu listu. Oni imaju nešto drugo u planu. Ići će parcijalno'

Image
MINISTAR TVRDI: /

'Njemačka neće staviti cijelu Hrvatsku na crvenu listu. Oni imaju nešto drugo u planu. Ići će parcijalno'

“Njemačka će ići parcijalno. Pretpostavljam, ta odluka tek treba biti donesena. Ja sam u razgovorima s ministrom dobio takvu informaciju”, rekao je Grlić Radman. Svega par sati kasnije, stigla je vijest s Instituta Robert Koch.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo