'Slovenka, pokupi se tamo od kuda si došla i tuži hrvatsku državu!'

Brigita Bavčar, umirovljena novinarka i urednica iz Murske Sobote, poslala je pismo Novom listu u kojem opisuje neugodni incident koji joj se dogodio 5.

7.9.2013.
11:17
VOYO logo

"Molim vas da objavite ovo moje neugodno iskustvo iz Čižića gdje smo, na neuređenoj plaži, zbog psa na uzici, doživljeli napad lokalnih primitivaca. Čudno, da sam mogla s psom plivati u marini Vrsar u špici sezone, a na njenom kraju nisam smjela na praznom i neuređenom lukobranu u Čižićima!", navodi na početku svog pisma Novom listu ova slovenska novinarka.

Navodi potom da je bila i ozlijeđena ispred gostiju koji su sjedili na terasi jedne gostione i navijali, "da mi (profesionalnoj novinarki), gospodin koji je sakrio lice, kad sam ga snimila, ne vrati mobitel, koji mi je bio nasilno oduzet!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad imam plavu i ruku, koja još boli, a još više boli je u meni zbog lokalnog primitivizma. Jedino konobarica mi je ponudila svoj mobitel, da pozovem policiju, kad mi je moj bio nasilno oduzet!

Muškarac vikao 'ja sam zakon'?

'Ja sam zakon' vikao je muškarac koji je stigao na neuređeni lukobran u Čižićima da bi me potjerao jer sam sa sobom imala kujicu. Bila je na uzici u rujanskom prijepodnevu, bile smo same na rtu koji je daleko od (neuređene) plaže. Na putu prema plaži je znak zabrane dolaska psima što sam ispoštovala, misleći da s psom mogu boraviti na praznom lukobranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samozvani inspektor, kako sam saznala ima status lokalnog šerifa, ali se nije želio predstaviti, koji se nije htio uljudno rukovati te je zanemario moju ispruženu ruku kada sam pokušala kulturno riješiti problem, došao je u pratnji sijedog čovjeka čije ime nisam uspjela saznati. Obojica su krajnje neuljudno prijetili i vikali čak i onda kada je moj suprug odveo kokeršpanijelku u dvorište kuće naših prijatelja. S prijateljicom, čija sam bila gošća, otišle smo do gostionice na čijoj terasi se nastavio zajednički napad uz neugodnu gestikulaciju na lokalnom talijansko-hrvatskom jeziku gospodina koji je bio u pratnji, a koji me kasnije čak i fizički napao. Lokalni šerif je pak vikao 'neka se pokupim Slovenka tamo od kuda sam došla i neka tužim hrvatsku državu ako mi nešto nije pravo!'", opisala je slovenska novinarka.

Navodi da je zbog četveronožnog ljubimca bio napadnut i njemački par koji je daleko od plaže u sjeni drveća sjedio sa psom, koji su nakon toga napustili to mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenska novinarka navodi da će ovaj nemili događaj objaviti u slovenskim medijima, a pismo šalje kao upozorenje kako se domaćini ne bi smjeli ponašati prema gostima od kojih žive.

"Ja sam sigurna da nikad više neću doći u taj kraj, gdje je većina vlasnika apartmana iz Slovenije, a starosjedioci bi najradije, čini se, samo uzeli novac, a da nas tamo nema... Zgrožena sam nasilništvom lokalnih šerifa koji su u stanju oteti mobitel, fizički napasti 65-godišnju ženu i pri tome se dobro zabavljati da bi na kraju oni, a ne ja, zvali policiju", piše novinarka. Imate li negativnih iskustava sa smještajem, cijenama kod ugostitelja, prometom? Želite li nekoga pohvaliti, podijeliti svoje iskustvo? Pišite nam na vijesti@portal.net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo