veljača prevrtljača / Slijedi nagla promjena vremena: temperature s plus 15 padaju ispod nule, ne zaboravite kišobrane!

Veljača nam pokazuje opravdanost one izreke veljača prevrtača. Jer nakon što smo se proteklih dana nauživali u temperaturama koje su primjerenije kraja ožujka, slijedi nagla i velika promjena vremena koja će mnogima ponovno izazvati probleme

2.2.2016.
19:01
VOYO logo

Sutra će ponegdje biti snijega, a i temperatura će se prilično sniziti, ponegdje za više od 10 stupnjeva. 

Image

Doznajte zašto stružete

Image

Doznajte zašto stružete

Sutra će sredinom dana temperatura biti za za do pet stupnjeva niža, a onda će kasno poslijepodne i navečer naglo padati, tako da će već navečer biti hladno. Temperatura će se na kopnu približiti nuli, ponegdje će pasti i ispod nule. Vjerojatno će biti već pomalo zaboravljenog mraza koji je inače normalan za ovo doba godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na moru će zahladiti. Temperature će pastiti čak do četiri stupnja, dok će na krajnjem jugu još uvijek ugodnih 11.

Poslijepodne u četvrtak ugodnije, ali ipak svježe, znatno svježije nego danas ili jučer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče oborina, od sutra ujutro do četvrtka poslijepodne ponegdje će pasti obilnija količina. Najviše na sjevernom Jadranu, između 15 i 50 litara kiše po četvornom metru. Onda u Gorskom kotaru i Lici, do 40 litara. Tamo će poslijepodne i navečer kiša prelaziti u snijeg. Stvarat će se pokrivač debljine između 5 i 20 centimetara. 

U središnjoj Hrvatskoj također će biti dosta kiše, do 35 litara. Ona će, u večernjim satima, prelaziti u snijeg. Međutim, u nizinama se neće zadržavati na tlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakome slučaju, sutra treba uzeti kišobran, osobito za poslijepodnevne i večernje sate!Drugdje u zemlji nešto manje kiše: 10-ak litara u Slavoniji, te između 5 i 25 litara po četvornom metru u Dalmaciji.

Čini se da je američki svizac Phil ove godine dobro prognozirao, barem za Hrvatsku, jer nakon ovog zahlađenja, opet stiže toplo vrijeme ili kako kaže svizac - proljeće stiže ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo