izražena promjena vremena / Veljača već pokazuje svoju prevrtljivu narav: snijeg i kiša sredinom tjedna, južina za vikend

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Mišljenje je mnogih da prave zime nije ni bilo, no čak i takva toplija od prosjeka i uz vrlo malo snijega, zima još nije gotova. Nakon proljetnog kraja siječnja i početka veljače, stiže nagla i prilično izražena promjena vremena

1.2.2016.
13:56
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Jače naoblačenje očekuje se potkraj utorka kada će, najprije na riječkom području, početi i kiša. Zajužit će, jugozapadnjak će u unutrašnjosti poslijepodne biti umjereno jak, a na Jadranu će jačati jugo.

U srijedu će se kiša proširiti na cijelo kopneno područje i velik dio priobalja. Suho bi moglo ostati samo u rijetkim dijelovima srednje Dalmacije. U drugom dijelu dana u sjeverozapadnom području naglo će zapuhati hladan i mahovit sjeverac, a krajem srijede naglo će se dići i bura, najprije pod Velebitom, zatim i duž cijele obale. Bura će u noći na četvrtak imati olujne udare, lokalno i orkanske, pa su izgledni i problemi u prometu i plovidbi. U svim planinskim područjima kiša će razmjerno brzo prijeći u snijeg, a susnježice i snijega moglo bi prolazno biti i u nizinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutro će u četvrtak biti hladno, u Slavoniji i osobito u priobalju vrlo vjetrovito, a u gorskim područjima (uključujući slavonske gore, Žumberak i Učku) snježni će pokrivač biti debel između 5 i 20 centimetara.

U petak će biti mirno, većinom sunčano i uobičajeno hladno za početak veljače, a zatim nas za vikend očekuje nova izraženija južina, nagli porast temperature i, dakako, brzo topljenje napadalog snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veljača će već u svom prvom tjednu pokazati svoju prevrtljivu narav, a zahadnjenja i snijega u njezinom nastavku vjerojatno će biti još.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo