Skrivaju da su neizlječivo bolesni jer se boje otkaza!

'U državnim se poduzećima zna tko boluje od multiple skleroze.

27.1.2011.
12:47
VOYO logo

Naime, zbog mogućnosti dobivanja otkaza, odnosno nemogućnosti zapošljavanja, mnogi oboljeli od multiple skleroze ne žele se učlaniti u udrugu i tako ostvariti određena prava ili povlastice. Naprimjer, u Osijeku bi uskoro oboljeli od MS-a mogli dobiti popuste za kulturna događanja u gradu, a mogu koristiti i povlasticu u gradskom prijevozu.

No, upozorava predsjednica udruge Tatjana Softa, mnogi oboljeli a nezaposleni koji su prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje skrivaju činjenicu da su bolesni "jer s obzirom na vrijeme kakvo jest, malo je vjerojatno da bi ih poslodavac zaposlio znajući da imaju multiplu sklerozu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 50 posto ljudi koji boluju od multiple skleroze u nekoj mjeri ima smetnje spoznajnih funkcija, koje utječu na njihovu sposobnost razmišljanja, zaključivanja, koncentraciju ili pamćenje, no kod samo pet do 10 posto pacijenata smetnje su toliko teške da im značajno ometaju svakodnevne aktivnosti. Inače, statistike pokazuju da je sve veći broj mladih oboljelih.

"U udruzi imamo 137 članova. Neke smo zbog neplaćanja članarine isključili, no nedavno nam se priključilo osmero novih. Netko ima lakši, netko teži oblik bolesti, ali izlječenja nema", kazala je Softa za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo