SKANDALOZNO USTAŠOVANJE U ZAGORJU: / Lokalni šef u termoelektrani HEP-a napao aktiviste i ponudio - Jasenovac i Gradišku Staru

Image

Rukovoditelj u lokalnoj termoelektrani, bivši branitelj, već je prijetio ekološkoj udruzi KESK iz Konjščine u raspravama na njihovoj Facebook stranici,

15.4.2021.
15:00
VOYO logo

U ponedjeljak, 12. travnja, kasno navečer, jedan od članova Facebook grupe ekološke udruge KESK (Krizni eko stožer) iz Konjščine, koja okuplja i mnoge druge izvan Konjščine kojima je još uvijek u srcu "Zagorje zeleno", uhvatio je objavu stanovitog Krunoslava Kosovca upućenu KESKU: bio je tu link na YouTube, na "sve verzije" pjesme Jasenovac i Gradiška Stara koje su ilustrirane fotografijom ustaškog poglavnika Ante Pavelića u uniformi, a Kosovec je dodao i tekst "1004 blagdan svih blagdana!", demonstrirajući tako da on 10. travnja, dan osnivanja NDH, smatra iznimnim blagdanom.

Administrator Facebook stranice KESK-a odmah je obrisao objavu, koja ne samo da je veličala ustaški režim i ustaške simbole, što bi sve trebalo biti nezakonito u Hrvatskoj, nego je, nedvosmisleno bila i nastavak sijanja mržnje prema KESK-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krizni eko stožer alarmirao je početkom 2019. stanovnike konjščinskog kraja u borbi protiv spalionice, a upozoravali su i na druge neracionalne poteze načelnika Mirka Krznara (HDZ), poput popločavanja golemih površina solarnim panelima, no načelnik Krznar, o kojem smo nedavno pisali zbog izgradnje ukrasa na centralnom trgu u obliku ustaškog, ušatog U, kritiku da loše vodi općinu skretao je u pravilu u ideološke vode, govoreći da je na udaru "partizana", "udbaša" itd.

Image
DOKAZ DA TREBA DIĆI GLAS: /

Zagorci sami otkrili što im spremaju iza leđa, digli se na noge i izvojevali veliku pobjedu

Image
DOKAZ DA TREBA DIĆI GLAS: /

Zagorci sami otkrili što im spremaju iza leđa, digli se na noge i izvojevali veliku pobjedu

Image

Skandalozna objava Krunoslava Kosovca

'Vojska spremna za rušenje...'

Pošiljatelj "poruke" članovima KESK-a, Krunoslav Kosovec, i ranije je znao sudjelovati u raspravama u grupi KESK-a. Mnogima je u žaru oko lokalnih ekoloških tema znalo pobjeći nešto težih riječi, a Kosovec je prezentirao i svoj politički smjer i prijetio. "Živio HDZ, živio gospodin Tuđman, živio HOS, živjeli hrvatski branitelji, dolje komunjare i crvena banda – nikada nećete vladati Konjščinom – neki polutani su si zamislili da budu svirali, a narod po njihovom tancal, e pa ne bu išlo, vojska je spremna za rušenje crvene prčije. Molim komentare u inbox – kada ste se uzjagunili na vlasti odmah ste se iskaljali na radniku, sirotinji, osporili radnička prava, skinuli dodatke na OD, pa ne razumijem ljude koji će vam dati glas. Nećete nikada! SFSN", pisao je, primjerice, Kosovec u žaru jedne Facebook rasprave na stranici KESK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo uspjeli saznati je li Krunoslav Kosovec član HDZ-a ili neke druge stranke, no u Konjščini je poznato da je bio branitelj, da je potom dobio posao u policiji, koji je izgubio u nejasnim okolnostima, a danas je zaposlenik HEP-proizvodnje d.o.o., tvrtke unutar grupacije jedne od najmoćnijih državnih tvrtki, HEP-a, koja je ujedno jedno od najjačih uporišta zapošljavanja po političkoj i rodbinskoj liniji. Kosovec radi kao rukovoditelj u termoelektrani Jertovec, u Službi za proizvodnju. Drugim riječima, iako se prezentira kao borac za radnička prava i sirotinju, zapravo je zaposlenik u državnoj tvrtki, ono što neki zovu – uhljeb. Nalazimo i da je aktivan član Udruge hrvatskih branitelja HEP-a (UHB HEP 1990.-95.) i član lokalnog ribolovnog društva, no iz objava na web stranici Udruge, ne može se steći dojam da Udruga njeguje ili potiče stavove Kosovčeva tipa.

Pokušali smo stupiti i u kontakt s Krunoslavom Kosovcem, zvali smo ga na radno mjesto u termoelektrani Jertovec, no nismo ga uspjeli dobiti na telefon, a na naš upit mailom nije odgovorio do zaključenja teksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga KESK je pak odlučila da neće više prelaziti preko Kosovčevih napada i veličanja NDH: podnijeli su kaznenu prijavu u nadležnom županijskom državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo