priču prenijeli i njemački mediji / Šest članova obitelji Nevistić zaposleno u zagrebačkoj Gradskoj upravi, Mrak Taritaš: 'To je zaista ružna slika Zagreba'

Priču o nepotizmu prenijela je njemačka novinska agencija DPA te ostali njemački mediji

9.1.2017.
19:10
VOYO logo
Image
priču prenijeli i njemački mediji /

Šest članova obitelji Nevistić zaposleno u zagrebačkoj Gradskoj upravi, Mrak Taritaš: 'To je zaista ružna slika Zagreba'

Image
priču prenijeli i njemački mediji /

Šest članova obitelji Nevistić zaposleno u zagrebačkoj Gradskoj upravi, Mrak Taritaš: 'To je zaista ružna slika Zagreba'

Mnogi ugledni njemački mediji objavili su vijest o nepotizmu u zagrebačkoj gradskoj upravi u kojoj je zaposleno šest članova obitelji Nevistić.

"U Zagrebačkoj Gradskoj upravi čak šestero pripadnika jedne obitelji našlo se zaposleno na vodećim pozicijama: Za ocem obitelji stigli su njegova supruga, dva sina, šogorica i snaha", piše njemačka novinska agencija DPA koja je prenijela priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“I tri i pol godine nakon ulaska zemlje u Europsku uniju, većina poslova i dalje se dobiva preko osobnih veza, što mlade i obrazovane Hrvate već godinama tjera u inozemstvo”, piše njemački Süddeutche Zeitung.

Zoran Nevistić pročelnik je Gradskog ureda za mjesnu samoupravu. Njegova supruga voditeljica je Odsjeka za statistička istraživanja, a njihov stariji sin savjetnik je u Gradskom uredu za prostorno uređenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradskoj upravi posao je dobila i snaha Iva kao referentica u Gradskom uredu za zdravstvo. U uredu za mjesnu samoupravu na mjestu referentice zaposlena je i šogorica Nevistić. A na posljednji natječaj prijavio se i mlađi sin Filip, koji želi do posla u Uredu za javnu nabavu.

Do članova obitelji obitelji pokušali smo doći preko javno dostupnih brojeva sa službene stranice Grada Zagreba, ali za razgovor nisu bili spremni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu šuti i poslodavac - Grad Zagreb. Nitko iz Gradske uprave danas nije htio stati pred RTL-ove kamere. Iako smo ih kontaktirali i putem maila i putem telefona, konkretan odgovor nismo dobili.

O nepotizmu na hrvatski način raspisali su se i njemački mediji. Od portala dnevnih novina do mnogih regionalnih medija. Cijeli slučaj nazivaju bezobraznim, a zaključuju da se u Hrvatskoj i nakon ulaska u Europsku uniju, ljudi i dalje zapošljavaju - preko veze. Zbog takve slike o Hrvatskoj ljuti su i građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vrlo negativno! To se ne bi smjelo događati!“

''Svima je cilj da Hrvatska ide u dobrom smjeru, pogotovo otkad smo ušli u EU i mislim da bi se to svakako trebalo dovest na najmanju moguću razinu“, neki su od komentara Zagrepčana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se pogodovanju u državnim i javnim službama mora stati na kraj, poručuje i protukandidatkinja gradonačelnika Milana Bandića.

''Uvijek svi misle da je rad u državnoj službi, odnosno javnim službama - siguran rad i tome će biti tako dok se radno zakonodavstvo ne izjednači. Dakle, rad u državoj službi i u drugoj službi treba izjednačiti, to je prva stvar. A ovo što se događa u Zagrebu je zaista specifičan slučaj, koji pokazuje: možemo! Možemo, nema kraja, možemo zaposliti pet, šest članova iste obitelji. Možemo što hoćemo i to je zapravo zaista ružna slika Zagreba“, poručuje Anka Mrak Taritaš, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreba u čijoj Gradskoj upravi ovaj slučaj možda nije jedini.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo