OGLASIO SE I STARI 'GAZDA' / Šeik koji želi otkupiti Fortenovu stiže u Hrvatsku i traži sastanak s Plenkovićem, a Vlada kaže kako 'ništa ne zna'

Image
Foto: Pixsell

Vlada je danas priopćila da ne može komentirati prodaju ruskog udjela u Fortenovi jer o tome nema službenih saznanja, niti je na bilo koji način bila uključena

3.11.2022.
11:47
Pixsell
VOYO logo

Vlada RH nema nikakve informacije o tome da bi se investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Saif Bin Markhan Alketbi trebao sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem. Taj sastanak nije ni zatražen, a kamoli dogovoren.

Ta informacija dolazi nakon što su iz krugova bliskih kupcu udjela Sberbanke u Fortenovi govorili o takvom razvoju događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TVRDE DA SU POTREBNE POSEBNE DOZVOLE /

Fortenova: 'Nemamo nikakva saznanja o prodaji udjela Sberbanka. Ako je došlo do izbjegavanja sankcija...'

Image
TVRDE DA SU POTREBNE POSEBNE DOZVOLE /

Fortenova: 'Nemamo nikakva saznanja o prodaji udjela Sberbanka. Ako je došlo do izbjegavanja sankcija...'

Šeik se spreman sastati s Plenkovićem

Kako doznaje Večernji list, šeik sljedeći tjedan dolazi u Hrvatsku, a spreman je susresti se s premijerom Plenkovićem i suvlasnicima Fortenove, ali isto tako će razumjeti ako se premijer Plenković u ovom trenutku neće moći sastati s njime.

Vlada je danas priopćila da ne može komentirati prodaju ruskog udjela u Fortenovi jer o tome nema službenih saznanja, niti je na bilo koji način bila uključena. Nadležni resori provjerit će sve relevantne činjenice vezane uz preuzimanje udjela Sberbanka u Fortenovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saif Alketbi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, otkupio je 43,4 posto udjela u hrvatskoj kompaniji Fortenova Grupa od ruske državne banke Sberbank, glasi vijest iz službenog priopćenja koje dotični investitor odaslao hrvatskim medijima u srijedu navečer. Dodaje se da je financijska transakcija, vrijedna pola milijarde eura dovršena u ponedjeljak, 31. listopada.

Todorić; 'Ispravak netočnog navoda!'

O svemu se za N1 oglasio i bivši vlasnik Agrokora, Ivica Todorić, koji kaže da je Vlada u svom komentaru navela netočne stvari:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U današnjem komentaru prodaje udjela Fortenove za N1 Vlada RH je napisala i sljedeće: Podsjećamo da je suvlasnička uloga ruskog Sberbanka, kao tadašnjeg vjerovnika Agrokora, rezultat poslovnih odluka bivše uprave Agrokora, a ne odabir Vlade.

Ispravak netočnog navoda!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suvlasnička uloga Sberbanke u Agrokoru je rezultat eksproprijacije Agrokora koja se dogodila nakon zloupotrebe položaja i ovlasti Plenkovića! Sve s razlogom da se izvrši nalog Plenkovićevih naredbodavaca da preda strateške nacionalne interese Republike Hrvatske u korist Rusa, Sberbanka i VTB Banke", rekao je Todorić.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo