'ULOGA SBERBANKA NIJE NAŠ ODABIR' / Vlada se oglasila o prodaji udjela Fortenove arapskom investitoru: 'Nije bilo konkretnih spoznaja o poslovnoj operaciji'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iz Vlade podsjećaju da je suvlasnička uloga ruskog Sberbanka, kao tadašnjeg vjerovnika Agrokora, rezultat poslovnih odluka bivše uprave Agrokora

3.11.2022.
9:02
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Iz Vlade RH reagirali su za N1 na vijest o prodaji udjela Sberbanka u Fortenovi arapskom investitoru.

"Pozadinu konkretne poslovne operacije ne možemo komentirati jer o njoj nemamo nikakvih službenih saznanja, niti je u tome Vlada na bilo koji način bila uključena. Nadležni resori provjerit će sve relevantne činjenice vezane uz preuzimanje udjela Sberbanka u Fortenovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo da je suvlasnička uloga ruskog Sberbanka, kao tadašnjeg vjerovnika Agrokora, rezultat poslovnih odluka bivše uprave Agrokora, a ne odabir Vlade.

Poznata je činjenica da je Sberbank i ranije već najavio namjeru izlaska iz suvlasništva Fortenove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je surađivala i komunicirala s Upravom Fortenove u pogledu suočavanja s posljedicama ruske agresije i primjene sankcijskog režima na poslovanje kompanije, a vodeći računa o ukupnoj gospodarskoj i financijskoj stabilnosti.

No nije bilo nikakve komunikacije ni suradnje, a ni konkretnih spoznaja o poslovnoj operaciji koju su mediji objavili sinoć u večernjim satima", rekli su iz Vlade RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo