SASTANAK USRED NOĆI: / Most raspravljao o HDZ-u i SDP-u

Image
Foto: Pixsell, Marko Prpić

Sjednica Nacionalnog vijeća Mosta nezavisnih lista i izabranih saborskih zastupnika održati će se u utorak u 10 sati u središnjem uredu Mosta u Zagrebu.

15.12.2015.
0:31
Pixsell, Marko Prpić
VOYO logo

Sastanak je završio malo prije ponoći, a nitko iz Mosta nije htio komentirati kome će se prikloniti, javlja HRT.

Petrov bez izjave

Čelnik Mosta Božo Petrov nije želio dati izjavu. Na pitanje je li SDP ispao iz igre, zastupnik Mosta Miro Bulj samo je kratko odgovorio da će još sa svima razgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja prethodno je popodne ponovio da je SDP odbio oba njihova prijedloga - onaj o nestranačkom premijeru i tripartitnoj vladi. Most će u 10 sati održati sjednicu Nacionalnog vijeća.

Karamarko bi s Mostom u koalicijsku vladu

Tomislav Karamarko nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a u ponedjeljak navečer izjavio je da su prihvatili sve Mostove zahtjeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pozitivno smo odgovorili na upit Mosta. U datim okolnostima i realnoj situaciji pozitivno. Što se tiče tripartitne vlade ona je po odluci SDP-a nemoguća i nerealna te predlažemo da idemo u koalicijsku vladu s Mostom. I u toj situaciji, s obzirom na sve ono što čeka Hrvatsku, na reforme, predlažemo da doista potražimo konsenzus i sa svim tzv. lijevim snagama i opcijama u našem političkom spektru, dakle i sadašnjem SDP-u, da ostvarimo nekakvu suradnju.

Image
KARAMARKO: /

Predlažemo da idemo u koalicijsku vladu s Mostom

Image
KARAMARKO: /

Predlažemo da idemo u koalicijsku vladu s Mostom

I službena odbijenica lijeve koalicije

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović odgovorio je u ponedjeljak na prijedloge MOST-a vezane za konstituiranje Hrvatskog sabora i formiranje buduće Vlade, a u odgovoru ističe kako je stajalište koalicije Hrvatska raste i njihovih partnera da je formiranje širokog tripartitnog saveza - u ovom trenutku neodrživo, no dodaje da podržavaju nastavak bilateralnih razgovora između koalicije Hrvatska raste i Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo