GRMOJA: / Milanović ne da svoju stolicu, to HDZ dovodi u bolju poziciju

Image
Foto: Pixsell, Marko Prpić

Na pitanje tko je u boljoj situaciji - SDP ili HDZ, glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja je rekao kako je očito da Milanović ne da premijersku stolicu i da to HDZ dovodi u bolju poziciju.

14.12.2015.
17:58
Pixsell, Marko Prpić
VOYO logo

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja izjavio je kako u Mostu čekaju službene odgovore na svoje zahtjeve o tripartitnoj vladi i nestranačkom premijeru koji bi trebali stići iz HDZ-a, no i dodao kako im se, iz onoga što je čelnik HDZ-a danas rekao, čini kako je ta stranka spremna podržati oba prijedloga.

"Most čeka službeni odgovor HDZ-a koji bi trebao stići večeras, a iz onog što je predsjednik te stranke Tomislav Karamarko danas izjavio očito je da su oni, po nama, spremni na oba prijedloga", rekao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziv SDP-u da razmisle

Pozvao je SDP - iz kojega su odbili te prijedloge nakon čega im je Most rok za konačni odgovor prolongirao do utorka - da još jednom razmisle i promijene mišljenje. "SDP je na Glavnom odboru žestoko odbio naše zahtjeve, a predsjednik te stranke Zoran Milanović je ponovio kako samo on može biti premijer. No, mi ih pozivamo da razmisle o svojim odlukama te da, iako konstatntno pokušavaju razbiti Most, prihvate suradnju i formiramo trojnu vladu", rekao je Grmoja.

Istaknuo je da je Most, ako HDZ prihvati oba prijedloga, a SDP odbije, spreman nastaviti razgovore s HDZ-om oko formiranja reformske vlade s nestranačkim premijerom i dijelom nestranačkih ministara, uz jasne rokove provedbe reformi te evaluaciju nakon godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne odustaju od nestranačkog premijera

"Ako nas SDP i odbije, mi smo spremni s njima surađivati u Saboru podržavajući njihove prijedloge s kojima se slažemo. Nećemo ni HDZ-u podržavati ono oko čega se ne slažemo. Naši zastupnici će pomno bdijeti nad onim što HDZ radi i nitko ne treba misliti da su naše ruke kupljene i četiri godine u zraku“, poručio je.

Upitan o mandataru, Grmoja je tek kratko rekao kako će se o tome tek trebati usuglasiti. "To sad ne možemo komentirati jer još nismo dobili odgovore na naše zahtjeve. U službenoj izjavi koju očekujemo iz HDZ-a mora jasno pisati kako su spremni na suradnju s lijevom koalicijom te da su za nestranačkog premijera“, ponovio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KONZULTACIJE, TREĆI PUT: /

Milanović ponovio da to ne ide tako

Image
KONZULTACIJE, TREĆI PUT: /

Milanović ponovio da to ne ide tako

HDZ u boljoj poziciji

Na pitanje tko je u boljoj situaciji - SDP ili HDZ, Grmoja je rekao kako je očito da Milanović ne da premijersku stolicu i da to HDZ dovodi u bolju poziciju.

Skandaloznima je nazvao izjave Vesne Pusić kako je predsjednica trebala pojedinačno zvati Mostove zastupnike na konzultacije. To je otvoreno razbijanje Mosta i to je nedopustivo, no i nakon takvih izjava mi smo spremni na suradnju, rekao je Grmoja a prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak sijednica Nacionalnog vijeća

Iz Mosta su kasno u ponedjeljak navečer priopćili da će se sjednica Nacionalnog vijeća Mosta nezavisnih lista i izabranih saborskih zastupnika održati u utorak u 10 u zagrebačkoj središnjjici stranke. Ranije je Grmoja izjavio da se najavljeno Nacionalno vijeće Mosta možda neće održati.

Milanović: Tako to ne ide

Podsjetimo, na trećem krugu konzultacija kod predsjednice Republike na Pantovčaku, danas su se sastali Tomislav Karamarko i Zoran Milanović i čelnici njihovih koalicija. Milanović je u Predsjedničkim dvorima jedini izašao pred novinare i rekao da bi nestranački mandatar bio loš za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je svoj stav da premijer ne može biti bez izbornog legitimiteta.

"Jedini koji imamo izborni legitimitet da budemo premijeri smo Tomislav Karamarko ili ja”, rekao je i dodao da bi sve drugo bila prevara birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako to ne ide", zaključio je Milanović.

ON JE NOVI PREMIJER? “Jedina sam osoba koja u istom danu može do Milanovića i Karamarka”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hina/HRT/Danas

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo