KONZULTACIJE, TREĆI PUT: / Milanović ponovio da to ne ide tako

Image

Na trećem krugu konzultacija kod predsjednice Republike na Pantovčaku, sastali su se Tomislav Karamarko i Zoran Milanović i čelnici njihovih koalicija.

14.12.2015.
13:20
VOYO logo

Još uvijek aktualni premijer Zoran Milanović oštro je napao ideju tripartitne vlade i nestranačkog premijera ponovivši da premijer ne može biti bez izbornog legitimiteta. To ne ide tako, rekao je Milanović.

Ili Karamarko ili ja, sve ostalo je prevara

"Jedini koji imamo izborni legitimitet da budemo premijeri smo Tomislav Karamarko ili ja", rekao je i dodao da bi sve drugo bila prevara birača. Na HDZ-ovo pristajanje na ideju nestranačkog premijera rekao je da HDZ u maniri pravih oportunista pristaje na sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAVRŠEN SASTANAK HDZ-a: /

Karamarko spreman razgovarati i o nestranačkom premijeru

Image
ZAVRŠEN SASTANAK HDZ-a: /

Karamarko spreman razgovarati i o nestranačkom premijeru

(pogledajte komNetar: A onda je Petrov rekao Karamarku…)

"Hrvatska mora kao i uvijek dosad imati premijera koji je dobio popularni mandat", rekao je i prisjetio se slučaja Jadranke Kosor koja je ustavno preuzela mandat, "ali se nažalost uvijek povlačilo pitanje ima li izbornu legitimaciju. A to je bila višegodišnja potpredsjednica Vlade", istaknuo je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Konstituiranje Sabora

Ponovio je i da je odgovornost za konstituiranje Sabora na svih 150 saborskih zastupnika. "Saborski zastupnici se moraju konstituirati, to je njihova odgovornost, nema skrivanja, treba preuzeti odgovornost," rekao je Milanović.

"Oni to moraju učiniti, ne mogu se skrivati iza predsjednice, mene i bilo kakvih ustavnih stručnjaka. Zastupnici bi se trebali doslovno sastajati svaki drugi dan. U ovom trenutku je najvažnije konstituirati Sabor", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak s ustavnim stručnjacima

Uoči trećeg kruga konzultacija s čelnicima parlamentarnih stranaka i saborskim zastupnicima izabranima u Hrvatski sabor, predsjednica Republike održala je sastanak s profesorima ustavnog prava, priopćeno je iz ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Na sastanku na Pantovčaku bili su profesori ustavnog prava sa sva četiri hrvatska sveučilišta: doc. dr. sc. Mato Palić, profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, prof. dr. Sanja Barić, profesorica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Arsen Bačić, profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, prof. dr. Branko Smerdel, profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Zvonimir Lauc, profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o tome o čemu su razgovarali, pročitajte ovdje: USTAVNI STRUČNJACI SUGLASNI: “Predsjednica može raspisati izbore i prije konstituiranja Sabora”

Novinari pred vratima

U 14 sati počinje sastanak predsjednice s predstavnicima HDZ-ove i SDP-ove koalicije, dok će zastupnici ostalih stranaka na red doći sutra. Konzultacije su ovoga puta zatvorene za javnost, pa novinari dežuraju ispred ulaza u kompleks Predsjedničkih dvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je to drugi puta da se Tomislav Karamarko i Zoran Milanović sreću licem u lice u samo tjedan dana, ovoga puta ne samo da neće biti kamera na sastanku, već neće biti ni zajedničkog fotografiranja na konzultacijama.

Image

I POGODILA ŽIVAC: Kosor bocnula predsjednicu i izazvala brojne reakcije

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo