SAD JE SIGURNO, POŠTARI IZBJEGAVAJU DOSTAVLJANJE POŠILJKI: / Splićanka objavila kompromitirajuću video snimku s nadzorne kamere

Image
Foto: PIXSELL / Screenshot Slobodna Dalmacija

Nova snimka s nadzorne kamere dokazuje da poštari izbjegavaju dostavljanje pošiljki

9.4.2019.
21:09
PIXSELL / Screenshot Slobodna Dalmacija
VOYO logo

Da nije mit da poštari izbjegavaju dostavljanje pošiljki, dokazuje snimka s nadzorne kamere jednog nemarnog djelatnika Hrvatske pošte koju je poslala Splićanka A.R.Slobodnoj Dalmaciji. Umjesto da dostavi paket u određeno vrijeme, poštar joj je samo ostavio obavijest o pošiljci na parlafonu.

Naime, žena je, tvrdi, naručila paket iz Njemačke kojeg je Hrvatska pošta preuzela od DHL-a te naručila njegovu dostavu na određeni datum. Zbog toga se mijenjala za popodnevnu smjenu kako bi dočekala poštara koji obično dostavlja poštu od 11.30 do 12.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I tako, čekam ja cijelo jutro, a njega nema... Kad je prošlo 13 sati, spustim se u ulaz zgrade i vidim ceduljicu, odnosno obavijest o neuručenoj pošiljci na oglasnoj ploči. Razbjesnilo me to, naravno, čitav dan stojim kući i nitko mi, sasvim sigurno, nije zvonio na parlafon, ni na vrata stana.

Kako znam da imamo kamere u zgradi, odem do predstavnika stanara i zamolim ga da pregleda snimke. Imala sam što i vidjeti - poštar mi je obavijest o pošiljci fino zalijepio na parlafon, dakle, ne samo da se nije imao namjeru popeti do moga stana, već mu je bio problem ući u zgradu i ceduljicu ubaciti u sandučić. Na sreću, susjeda ju je vidjela na parlafonu i zalijepila na oglasnu ploču u ulazu, što je vidljivo na snimci", ispričala je A.R. za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misli da uopće nije ponio paket

Nakon toga je napisala pritužbu i priložila video snimku. Iz HP-a su joj odgovorili tek nakon nekog vremena, ispričali joj se i rekli da za slučajeve poput njezinog ne postoji određena odšteta. Osim toga, morala je za svoj paket na kraju platiti ležarinu u poštanskom uredu. "Sigurna sam poprilično da poštar toga dana uopće nije ponio moj paket koji je težio dva kilograma, već da je išao s namjerom da mi ostavi samo ceduljicu. To, naravno, ne mogu dokazati", tvrdi A.R.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan bivši poštar koji je radio u splitskom uredu HP-a rekao je za Slobodnu Dalmaciju da se doista veliki broj paketa uopće ne ponese, nego ostane u poštanskom uredu, a nadređeni to prešutno odobravaju.

"Velik broj paketa se uopće ne ponese na teren, nego ih se ostavi u poštanskom uredu. Poštari to čine uz prešutno odobravanje nadređenih. Oni nisu glavni krivci i zato što im se dodijeljeni rajoni stalno povećavaju, a njih je sve manje... Najviše se problema događa kad poštara koji je otišao na bolovanje i godišnji mijenja privremeno njegov kolega. Taj se sigurno neće toliko truditi da donese paket na vrata stana", tvrdi sugovornik Slobodne Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo