HORVATU I TOLUŠIĆU IZGLASANO POVJERENJE: / SDP, HSS i Most nisu glasovali, napustili su sabornicu

Image
Foto: PIXSELL

Sabor je danas potvrdio novog potpredsjednika Vlade zaduženog za gospodarstvo - ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, a za novog ministra gospodarstva zastupnika Darka Horvata.

25.5.2018.
12:09
PIXSELL
VOYO logo

Njih je predsjednik Vlade Andrej Plenković za te dužnosti predložio nakon što je zbog afere Hotmail iz Vlade morala otići Martina Dalić.

Tolušić je na mjesto potpredsjednika Vlade potvrđen sa 77 glasova za te osam protiv, a Horvat na mjesto ministra gospodarstva također sa 77 glasova za te 11 protiv. SDP, HSS i Most nisu glasovali, sabornicu su napustili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči glasovanja o novom ministru gospodarstva i novom potpredsjedniku Vlade, stanku su zatražili Gordan Maras u ime Kluba SDP-a, Ivan Vilibor Sinčić u ime Živog zida, Miro Bulj u ime Kluba zastupnika Mosta te Krešo Beljak, u ime Kluba HSS-a.

"Tražim stanku kako bi se učinila sigurnosna provjera budućeg ministra Horvata koji je jučer, prekjučer javno izjavljivao da ima oružje kada su ga novinari pitali o tome kako ga opozicija napada. Tražim da se svi skupa povučemo kako bi svi zastupnici, a posebno Horvat prošli kroz detektor metala da se ne bi dogodilo ono što se događa u Novom Zagrebu", kazao je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi bi trebali na detektor metala, tko zna kakvi bi bili rezultati", uzvratio mu je predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji je zastupnicima odobrio stanku

Horvata će u Saboru zamijeniti dosadašnja glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojac je prije izlaska pred saborske zastupnike na pitanja svojih kolega te oporbenih zastupnika odgovarao na zajedničkoj sjednici saborskog Odbora za gospodarstvo i Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav. Nakon višesatnog izlaganja dobili su njihovu potporu.

Image
PLENKOVIĆ UZVRATIO ŽIVOZIDAŠU: /

'Niste dorasli ni za ovo što imate, kamoli za odgovornost u državi'; HORVAT: 'Ina treba partnera, protiv sam privatizacije HEP-a'

Image
PLENKOVIĆ UZVRATIO ŽIVOZIDAŠU: /

'Niste dorasli ni za ovo što imate, kamoli za odgovornost u državi'; HORVAT: 'Ina treba partnera, protiv sam privatizacije HEP-a'

Koalicijski partneri prije su dali "zeleno svjetlo" premijeru Andreju Plenkoviću za planirane kadrovske promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tolušić je dosad obnašao funkciju ministra poljoprivrede što će nastaviti i dalje.

Horvat je u vladi Tihomira Oreškovića bio ministar poduzetništva i obrta, šef je međimurskog HDZ-a i član užeg vodstva stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Tolušić i ja ćemo preuzeti odgovornost oko Agrokora’, kazao je, pak, Horvat prije nekoliko dana ističući kako će Peruško u tom slučaju ipak voditi glavnu riječ. Pritom je istaknuo kako mu se neće miješati u posao: "Ljudi znaju svoj posao i imaju moje puno povjerenje i tako će biti i od prvog trenutka ako se u petak dogodi izglasavanje”, kazao je Horvat prije izglasavanja

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo