SRETAN KRAJ / Sjećate se haskija zavezanih u šumi? Jedan je Maya i vratila se kući!: 'Vlasnica je jedva dočekala da se sretnu!

Image
Foto: Facebook / Speciális Állatmentő Egység

Troje pasa koji su pronađeni uz Mayu su u međuvremenu sretno udomljeni, dok su mačak Finni i Janko još uvijek traže svoj novi dom

17.7.2023.
23:31
Facebook / Speciális Állatmentő Egység
VOYO logo

Haskica Maya koju je netko zajedno s drugim psima ostavio zavezanu za drvo u park-šumi Grmoščici prije dva mjeseca vratila se kući u Mađarsku, objavili su iz Azila Dumovec.

Njezin je čip glasio na drugačije ime, no u suradnji s mađarskim kolegama uspjeli su utvrdili čija je ona ljubimica. Njezina vlasnica je bila izvan sebe od sreće kada je čula sretne vijesti. "Nije mogla dočekati da se ponovno sastanu", napisali su iz Azila Dumovec na svojoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnica je neko vrijeme morala pričekati na povratak svoje mezimice budući da je u cijeli slučaj bilo uključeno više institucija. No, Maya je naposlijetku dobila sve potrebne papire, a jedna mađarska organizacija koja pomaže u spašavanju životinja došla je po nju i odvela ju kući. Istaknuli su kako će i oni podnijeti kaznenu prijavu zbog cijelog slučaja, kao što su to učinile njihove hrvatske kolege.

Image
da se srce slomi /

Tri haskija i njemački ovčar svezani za drvo usred šume na Medvednici. Nadzorne kamere snimile su nešto...

Image
da se srce slomi /

Tri haskija i njemački ovčar svezani za drvo usred šume na Medvednici. Nadzorne kamere snimile su nešto...

Mađarska organizacija je objavila i snimku na kojoj se vidi ponovni susret haskice i njezine vlasnice. Maya je odmah počela skakati od sreće i mahati repom i ubrzo se našla u njezino zagrljaju. Emotivan je to bio susret nakon godine dana razdvojenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Maya je zajedno s dvije ženke haskija, jednom ženkom njemačkog ovčara i još dvije mačke ostavljena na Grmoščici. Muškarca i ženu za koje građani sumnjaju da stoje iza svega snimile su i nadzorne kamere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se doznalo da je Maya ukradena još prije godinu dana, dok su ostali psi bili u vlasništvu istog lopova. Troje pasa koji su pronađeni uz Mayu su u međuvremenu sretno udomljeni, dok mačci Finni i Janko još uviek traže svoj novi dom.

POGLEDAJTE VIDEO: Čelnik ZOO-loškog otkrio kakva bi bila sudbina svezanih pasa u šumi:' Udavili bi se, izgrizli ili nešto slomili'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo