RBA: / 'Nema potrebe da se Agrokoru produlji rok, a neki dobavljači ustraju na zahtjevima koji su nerealni'

Image

Nakon medijskih napisa oko situacije s Agrokorom i produljenja roka definiranog Promemorijom, oglasila se i RBA. Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) i Raiffeisen Factoring d.o.o.

25.5.2017.
15:58
VOYO logo

VLADIN POVJERENIK ZA AGROKOR RAMLJAK ODLUČIO: Vraća Mercator u Bosnu i Hercegovinu

U priopćenju RBA se ističe da su takvo svoje stajalište više puta rekli i Agrokoru i skupu dobavljača, te da iza njega i dalje stoje. Cilj im je, kažu, pronaći zajednički model rješenja regresnih prava kojem su, kažu, pristupali individualno za svakog pojedinog dobavljača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAVRŠIO VAŽAN SASTANAK U AGROKORU, DOBAVLJAČI: ‘Za sada nećemo obustavljati isporuku robe’

'Od trenutka kada je aktivirana izvanredna uprava Agrokora, uporno smo i višekratno pozivali dobavljače na dogovor. Rezultat naših poziva na dogovor i zajedničko rješenje je da smo za veliku većinu dobavljača dogovorili rješenja koja su ostvariva u vrlo kratkom roku, dok je za manji dio nalaženje adekvatnoga rješenja složenije i pregovori su i dalje u tijeku, te su sve uključene strane upoznate s mogućnostima. Međutim, manji broj dobavljača i dalje ustraje na zahtjevima za koje smo višekratno utvrdili da su nerealni i neprihvatljivi', stoji u priopćenju RBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe se i da postoji zajednički interes svih uključenih strana za uspješno restrukturiranje Agrokora, a to uključuje i mogućnost da Agrokor otplati svoje dugove, kažu u RBA i dodaju da su sudjelovali u kreditu od 80 milijuna eura koji je odobren za restrukturiranje kompanije.

'Izravan dogovor svakog pojedinog dobavljača i vjerovnika jedini je ispravan put u traženju provedivog individualnog rješenja u roku koji je definiran Promemorijom', zaključuje se u priopćenju RBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo