'PRIJAVA PROTIV TENE MIŠETIĆ JE NEUTEMELJENA': / Plenković o potencijalnom sukobu interesa predstojnice njegova ureda

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Potencijalni sukob interesa zamjenice predstojnika Ureda predsjednika Vlade, Tene Mišetić, komentirao je premijer Andrej Plenković, rekavši da su prijave protiv nje neutemeljene.

16.12.2016.
17:01
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Podsjetimo, protiv Tene Mišetić je prijavu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa podnio saborski zastupnik Bojan Glavašević koji smatra da bi Mišetić mogla biti u sukobu interesa zbog Hrvatskog telekoma jer joj tamo rade roditelji.

Plenković: 'Prijave Povjerenstvu su neutemeljene'

Mišetić je prije nekoliko dana s Plenkovićem bila na sastanku s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a on kaže da to nikako ne može utjecati na bilo kakav proces, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'To što je bila na sastanku je strašno veliki problem, baš me zanima kako to može utjecati na bilo kakav proces. Mislim da su te prijave Povjerenstvu neutemeljene, ali na Povjerenstvu je da odluči, rekao je Plenković.

Image
PLENKOVIĆEV NAJUŽI TIM: /

Ovo su ljudi kojima novi predsjednik Vlade RH najviše vjeruje, svi su vrlo mladi

'Hrvatski sudovi imaju glavnu ulogu u arbitraži INA-MOL'

Kada je riječ o arbitraži INA-MOL, Plenković kaže da ključnu ulogu vode hrvatski sudovi i DORH, a sve drugo su paralelne aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Stavovi su vrlo jasni. Vlada se ne bavi kaznenim progonom. Ne može Vlada preuzimati ulogu rada DORH-a, niti sudova. Oni rade svoj posao, mi radimo drugu vrstu posla. Za nas je INA strateški važna kompanija. Vrlo smo angažirani u analiziranju stanja u INA-i. Radimo sveobuhvatan posao. Više resora daje svoje inpute. Kada sve to konsolidiramo, izać ćemo sa cijelovitom strategijom Vlade RH u interesu hrvatske države u INA-i', najavio je i dodao da je za hrvatsko gospodarstvo bitna i Podravka te da će Vlada vidjeti planove i u toj tvrtci, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo