loša politička atmosfera / Prgomet: 'Vlada ne funkcionira, ima problema sama sa sobom i najpoštenije je da raspišu izbore'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Šef HRID-a Drago Prgomet smatra kako Vlada ne funkcionira dobro i da bi bilo najpoštenije da raspišu nove parlamentarne izbore

11.4.2016.
11:23
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik i predsjednik HRID-a Drago Prgomet gostujući na N1 televiziji kazao je kako Vlada očito ne funkcionira te da bi slijedom toga trebala raspisati nove parlamentarne izbore.

"Očigledno je da Vlada dobro ne funkcionira. Kreditna agencija Moody's rekla je da se rejting spušta zbog loše političke atmosfere unutar vladajućih, a ne gospodarstva. Tome smo svjedočili cijelo vrijeme i ne vjerujem da će se puno promijeniti. Imamo premijera koji ima legalitet, ali nema politički legitimitet. Imamo dva koalicijska partner u kojem jedan veliki pokušava uzeti sve represivne aparate i kontrolu nad medijima, a druge partner je opozicijski. Ministrica uprave kaže da radi od 8 do 16, a onda se govori o produženju radnog vremena za koje ona nije čula. Ulazi se u reforme zdravstva, a da te reforme uopće nisu dogovorene u Vladi. A o čemu ćemo razgovarati u srijedu? O izvješćima prijašnjih godina", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan postoji li onda uopće Domoljubna koalicija, odgovorio je: "Činjenica je da postoji velika razina neslaganja kad gledate njihove izjave. Vlada ima problema sama sa sobom".

Na pitanje je li problem što je premijer postao Tihomir Orešković, a ne Tomislav Karamarko, Prgomet je izjavio: "Vlada je političko tijelo i premijer mora biti politička osoba. Vjerojatno je to dobrim dijelom izazvalo isfrustriranost unutar HDZ-a, a Most očito ne želi drugačiju koaliciju, odnosno ne želi Karamarka za premijera. Teško je reći kako će to završiti. Najpošteniji način je da se, ako ova Vlada ne funckionira, a ne funkcionira, raspišu novi izbori".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo