KOLINDA NAPALA ŠEFICU POVJERENSTVA: / 'Istražuje je li Mamić organizirao moj rođendan? Ta gospođa vodi osobni rat protiv mene'

Image
Foto: PIXSELL / ilustracija, Grgo Jelavić

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je privremeno preselila svoj ured u Dubrovnik. Tom je prigodom odgovarala na pitanja novinara oko situacije u Agrokoru.

25.10.2017.
13:03
PIXSELL / ilustracija, Grgo Jelavić
VOYO logo

Novinari su predsjednicu pitali što bi poručila Ivici Todoriću. "Neka pravosuđe svakako radi svoj posao, a na njegovoj je savjesti da odluči kako će dalje postupati", rekla je predsjednica, piše N1.

Upitana za mišljenje treba li Povjerenstvo za Agrokor nastaviti s radom, predsjednica je rekla da joj je jasno da zakon u određenoj mjeri ograničava rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PREDSJEDNICA PRESELILA URED U DUBROVNIK: ‘Pelješki most neće povezati samo Hrvatsku, već i teritorij EU’

"Kako su pokrenuti sudski postupci, jasno mi je da zakon u određenoj mjeri ograničava rad. Najvažnija je transparentnost i da građani nemaju dojam da im se nešto skriva. U konačnici, taj se zakon može i promijeniti, pravosuđe je to koje odlučuje o nečijoj krivnji", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CURE INFORMACIJE – TODORIĆ OD SINOVA SKRIVAO ISTINU: Anti i Ivanu je sve skupa prisjelo, više ne sudjeluju u kreiranju obrane

Na pitanje o službenim automobilima, odnosno o zahtjevu MUP-a da se kupe blindirani automobili, predsjednica je rekla da razumije taj zahtjev ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nismo tražili novo vozilo. Ja sam zadovoljna vozilom kojim se vozim. Najčešće se vozim kombijem, najviše je prostora i mogu stati moji suradnici. Ipak, razumijem zahtjev MUP-a, jer nemojte zaboraviti da Republiku Hrvatsku posjećuju strani državnici i da su česti zahtjevi za blindiranim vozilima. Osim toga, postoje i situacije kad su takva vozila potrebna", rekla je predsjednica.

ZA KOGA MUP NABAVLJA OKLOPNE LIMUZINE? Ne žele ih koristiti ni premijer, ni predsjednica, a ni šef Sabora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica se osvrnula i na najavu kako bi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, kojem je na čelu Dalija Orešković, ponovno moglo provjeravati rođendan koji je predsjednici navodno organizirao Zdravko Mamić.

Predsjednica je rekla kako tu nema apsolutno nikakvog sukoba interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I mislim da bi se gospođa Orešković doista trebala početi baviti problemom sukoba interesa u državi, a ne da vodi osobni rat protiv mene", rekla je, piše Dnevnik.hr.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike