zaštititi medije / Poruka iz Beča: 'Napad na Petra Panjkotu je neprihvatljiv i mora se provesti postupak protiv napadača'

Image

Predstavnica za medije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju Dunja Mijatović osudila je napad na novinara RTL Televizije Petra Panjkota na prosvjedu u Banjaluci

17.5.2016.
19:43
VOYO logo

"Nedavni napad na Petra Panjkotu, reportera RTL Televizije u Banja Luci je neprihvatljiv i mora se provesti potpuna istraga", kazala je danas predstavnica OSCE-a za slobodu medija Dunja Mijatović, priopćeno je iz sjedišta OSCE-a u Beču.

Image
i vlada rh osudila napad /

Pogledajte zašto je RTL-ov reporter Petar Panjkota napadnut u Banja Luci!

Image
i vlada rh osudila napad /

Pogledajte zašto je RTL-ov reporter Petar Panjkota napadnut u Banja Luci!

"Osuđujem napad na Panjkotu i pozivam vlasti da u potpunosti istraže incident i povedu postupak protiv odgovorne osobe", istaknula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, reporter Informativnog programa RTL-a Petar Panjkota je pratio prosvjede u Banja Luci koji su završili oko 14 sati. Zbog javljanja uživo u RTL Danas kolega Panjkota je ostao na mjestu događaja, a samo javljanje je prošlo bez problema. 

Odmah po završetku, nepoznata osoba je izašla iz obližnjeg kafića i udarila našeg reportera šakom u glavu, pri čemu je on zadobio lakše ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u nedjelju je najoštrije osudilo fizički napad na reportera RTL-a Petra Panjkotu, koji se u subotu dogodio u Banjoj Luci, a od vlasti Republike Srpske zahtijeva kažnjavanje napadača. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova najoštrije je u nedjelju osudilo fizički napad na novinara RTL-a Hrvatska Petra Panjkotu u subotu u Banjoj Luci, zatraživši pronalaženje i kažnjavanje napadača. 

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova najoštrije osuđuje fizički napad na novinara RTL-a i hrvatskog državljanina Petra Panjkotu, koji se dogodio u subotu tijekom izvještavanja o prosvjedu u Banjoj Luci", navodi se u priopćenju ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto je učinila i Vlada RH porukom na Twitteru.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo