i vlada rh osudila napad / Pogledajte zašto je RTL-ov reporter Petar Panjkota napadnut u Banja Luci!

Napad na RTL-ovog reportera reakcija je na Petrove riječi da je na prosvjedu bio sin 'još neosuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića'

15.5.2016.
15:13
VOYO logo

"Inače, koliko je iz hrvatske perspektive mala razlika između dva današnja skupa, možda najbolje govori to što se na oporbenom skupu okupljenima obratila kći osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića, dok je na skupu Milorada Dodika ljudima govorio sin još neosuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Image
za svaku osudu! /

Petar Panjkota, reporter RTL-a fizički napadnut tijekom izvještavanja s prosvjeda u Banja Luci!

Image
za svaku osudu! /

Petar Panjkota, reporter RTL-a fizički napadnut tijekom izvještavanja s prosvjeda u Banja Luci!

Isto tako ne oba skupa, nije se mogla vidjeti ne zastava nego niti zastavica BIH, zemlje u kojoj se ovi prosvjedi održavaju. Dok će god i političari brinuti samo o srpskom entitetu, BIH definitivno neće krenuti galopirajućim korakom naprijed", ovo s bile riječi RTL-ovog reportera zbog kojih je fizički napadnut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, reporter Informativnog programa RTL-a Petar Panjkota je pratio prosvjede u Banja Luci koji su završili oko 14 sati. Zbog javljanja uživo u RTL Danas kolega Panjkota je ostao na mjestu događaja, a samo javljanje je prošlo bez problema. 

Odmah po završetku, nepoznata osoba je izašla iz obližnjeg kafića i udarila našeg reportera šakom u glavu. Kolega Panjkota je zadobio lakše ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HND, MVEP  i Vlada RH osudili napad na RTL-ova reportera: 'Ovo je napad na slobodu izvještavanja!'

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u nedjelju je najoštrije osudilo fizički napad na reportera RTL-a Petra Panjkotu, koji se u subotu dogodio u Banjoj Luci, a od vlasti Republike Srpske zahtijeva kažnjavanje napadača. 

Božo Petrov i Tomislav Karamarko osudili napad 

"Svaki napad na novinare pokušaj je njihova zastrašivanja u obavljanju posla i napad na slobodu govora i izvještavanja. Baš zato, zajedno sa čitavim MOST nezavisnih lista oštro osuđujem fizički napad na novinara RTL-a", rekao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka nas ovaj nemili događaj podsjeti na važnost uloge koju novinari i mediji imaju u našem društvu i potaknu nas na zaštitu novinara, kako bi slobodno obavljali svoj posao", dodao je.

"Napad na novinara RTL-a g. Petra Panjkotu koji se jučer dogodio u Banja Luci grubi je napad na slobodu govora i medijskog izvještavanja. Najoštrije osuđujem ovaj sramotni čin i očekujem brzu reakciju svih nadležnih institucija susjedne države u privođenju pravdi odgovornih!", napisao je na svom Facebook profilu i Tomislav Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasilo se Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Vlada RH

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova najoštrije je u nedjelju osudilo fizički napad na novinara RTL-a Hrvatska Petra Panjkotu u subotu u Banjoj Luci, zatraživši pronalaženje i kažnjavanje napadača. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova najoštrije osuđuje fizički napad na novinara RTL-a i hrvatskog državljanina Petra Panjkotu, koji se dogodio u subotu tijekom izvještavanja o prosvjedu u Banjoj Luci", navodi se u priopćenju ministarstva.

Isto je učinila i Vlada RH porukom na Twitteru

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo