NAPAD NA NOVINARA / Podignuta optužnica protiv mladića koji je prijetio Dežuloviću: sud predložio izricanje uvjetne osude na kaznu zatvora od šest mjeseci

Image
Foto: RTL

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 23. prosinca 2016. putem svog Facebook profila napisao prijeteću poruku Dežuloviću

20.3.2017.
18:05
RTL
VOYO logo

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 27-godišnjaka, koji je putem društvene mreže Facebook prijetio smrću splitskom novinaru i književniku Borisu Dežuloviću.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 23. prosinca 2016. putem svog Facebook profila napisao prijeteću poruku na Facebook profilu kluba gdje je u sklopu književne večeri trebao nastupiti Boris Dežulović. Poruku u kojoj okrivljenik vrijeđa Dežulovića i prijeti mu ubojstvom, voditeljica kluba je pokazala oštećeniku, navodi se u priopćenju objavljenom na mrežnoj stranici DORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinsko državno odvjetništvo predložilo je sudu izricanje uvjetne osude na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, tako da okrivljenik ne bi išao u zatvor ako u roku od godinu dana ne bi počinio novo kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo