Međunarodni sajam knjiga / Počeo je Interliber u Zagrebu: Knjige već od 10 kuna, otkrivamo što se sve nudi ove godine

Provjerili smo kakve su čitalačke navike Hrvata i što se i po kojim cijenama može pronaći na Interliberu

13.11.2018.
20:10
VOYO logo

Na Zagrebačkom velesajmu otvoren je 41. Interliber, najveći sajam knjiga u Hrvatskoj na kojem će se ove godine predstaviti više od 300 izlagača iz 13 zemalja. Pravi raj za sve ljubitelje čitanja. Knjige raznih tematika i žanrova, stranih i domaćih autora - i na ovogodišnjem Interliberu ponešto za svakoga.

Iako se dobrim čitalačkim navikama ne mogu pohvaliti svi Hrvati, statistika kaže da se iz godine u godinu popravljamo. 56 posto Hrvata čita jednu knjigu godišnje. Najviše se čita beletristika, zatim stručna literatura i publicistika. Pročitane knjige su najčešće posuđene, a kupuje ih svaki četvrti Hrvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitalačka kultura treba se razvijati od malih nogu, preko svih institucija koje se bave obrazovanjem i kulturom.

"Trebalo bi izdati barem jedan novi naslov na tisuću stanovnika da bi zadovoljili neki prosjek i bili na razini s ostalim zemljama iz EU. Mi smo tu na indeksu ispod 0,5. Dakle, u Hrvatskoj se proizvede manje od 2 tisuće novih naslova godišnje", pojasnio nam je Mišo Nejašmić, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbor knjiga na sajmu je ogroman, a njihove cijene snižene. 

"Popusti su svugdje za nove knjige od 20 posto, a za starije i od 80 i 90 posto. Tako da je vrlo veliki raspon i za malo novaca može se kupiti puno knjiga", kazao je Zoran Maljković, glavni urednik nakladničke kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organiziran je edukativno-zabavni program za djecu, a novost je sajam obrazovanja. Interliber na zagrebačkom velesajmu ostaje do nedjelje, a ulaz za sve je besplatan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo