dugovanje Pavlu Vujnovcu / Plenković želi detaljno izvješće o financiranju stranačkih aktivnosti HDZ-a zbog duga od 4,2 milijuna kn

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HDZ je u utorak priopćio da je tijekom 2014. i 2015. godine uzimao kratkoročne pozajmice od Prvog plinarskog društva (PPD) u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i Financijskim statutom HDZ-a

5.7.2016.
15:43
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo
Image
NOVCE SADA ŽELI NATRAG /

Poduzetnik posudio HDZ-u 4,2 milijuna kuna na Brkićevu zamolbu: 'Ako im Uskok uđe unutra, oni su gotovi'

Image
NOVCE SADA ŽELI NATRAG /

Poduzetnik posudio HDZ-u 4,2 milijuna kuna na Brkićevu zamolbu: 'Ako im Uskok uđe unutra, oni su gotovi'

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković zatražio je od glavnog tajnika Domagoja Ivana Miloševića detaljno izvješće o financiranju stranačkih aktivnosti, s obzirom na izjave vlasnika Prvog plinarskog društva Pavla Vujnovca da je HDZ-u posudio 4,2 milijuna kuna, priopćeno je u utorak iz Plenkovićeva Izbornog stožera.

"Nastavno na upite medija u vezi s izjavama Pavla Vujnovca, priopćavamo da je Andrej Plenković, kandidat za predsjednika HDZ-a, zatražio od glavnog tajnika detaljno izvješće o financiranju stranačkih aktivnosti. U svojoj kandidaturi za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković zalaže se za transparentnost u financiranju i radu svih stranačkih tijela te odgovornost pojedinaca koji obnašaju stranačke dužnosti", ističe se u priopćenju Plenkovićeva izbornog stožera koje potpisuje glasnogovornik njegove kampanje Davor Ivo Stier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ je u utorak priopćio da je tijekom 2014. i 2015. godine uzimao kratkoročne pozajmice od Prvog plinarskog društva (PPD) u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i Financijskim statutom HDZ-a, sasvim transparentno i uz znanje bivšeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka. Ističe i da su pozajmice korištene za tekuće redovno financijsko poslovanje stranke, za financiranje izborne promidžbe za izbore za Europski parlament 2014. godine  i predsjedničke izbore 2014/2015.

Tjednik "Nacional" objavio je u najnovijem broju da je vlasnik PPD-a Pavao Vujnovac prije nekoliko dana od HDZ-a zatražio povrat 4,2 milijuna kuna koje je toj stranci posudio na izravnu molbu tadašnjeg glavnog tajnika stranke Milijana Brkića, današnjega zamjenika predsjednika HDZ-a. U tekstu se navodi i neimenovani član HDZ-a koji je izjavio da je Brkić stranku zadužio za taj iznos bez znanja Predsjedništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo