'MOSTOVCI - PROPALI POLITIČARI' / Plenković se hvali na sva zvona: 'Nije pitanje hoće li HDZ pobijediti.' Banožić? 'Velika fama se radi'

Oporbene stranke su, prema njegovim riječima, spustile razinu komunikacije i kulture i Plenković smatra da je njegov temeljni zadatak da se bori protiv toga. 'Želim mu da ostane takav i da se ta razlika između nas i dalje vidi', kaže Plenković na pitanje o Grmojinoj izjavi da je i on uzeo svoj dio kolača

8.9.2023.
13:45
VOYO logo

Održana je komemoracija za bivšeg ministra financija Ivana Šukera koji je preminuo ovog tjedna. Na komemoraciji je bio i premijer Andrej Plenković, koji je nakon skupa stao pred novinare.

"Predstavljao je kontinuitet, pamtio je tko je zastupao kakve stavove i politike u različitim vremenima. Njegova kvaliteta da je bio enciklopedija politika i političkih stavova nam je silno pomagala", rekao je Plenković o Šukeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pamtim ga kao jednog od ključnih ljudi u vodstvu stranke", naveo je. Dodao je da je bio član Sabora koji je bio uljudniji nego danas.

Image
NE ODUSTAJU /

Oporba ujedinjena: 'Banožić treba vratiti stan koji si je dodijelio.' Pozvali ga i da podnese ostavku

Image
NE ODUSTAJU /

Oporba ujedinjena: 'Banožić treba vratiti stan koji si je dodijelio.' Pozvali ga i da podnese ostavku

Govorio je i o kritikama oporbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raste politička nervoza na strani oporbe, ali to su čiste laži, insinuacije koje mene ne čude."

"Ovi izbori, parlamentarni, ovo poručujem svima, ne samo beznadnim propalim političarima iz Mosta, nije pitanje hoće li HDZ pobijediti. HDZ će pobijediti", govori i dodaje da je većina oporbenih lidera sada otprilike 10-ak godina mlađa od njega i da razumije njihovu nervozu jer će morati mladi ići u političku mirovnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporbene stranke su, prema njegovim riječima, spustile razinu komunikacije i kulture i Plenković smatra da je njegov temeljni zadatak da se bori protiv toga. "Želim mu da ostane takav i da se ta razlika između nas i dalje vidi", kaže Plenković na pitanje o Grmojinoj izjavi da je i on uzeo svoj dio kolača. Grmoju optužuje da se bori za mali dio kolača i sinekuru u Saboru. Na pitanja o Frani Barbariću kaže da on "o Uskokovim aktivnostima ne zna ništa".

"Ne donosimo odluke kad netko drugi hoće, nego kad mi hoćemo. Apsolvirali smo tu temu za danas", rekao je novinarima na daljnja pitanja o Frani Barbariću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče ministra Banožića, rekao je da se radi velika fama oko njega.

"I ova politička sitnež živi u državnim stanovima i netko im je to potpisao. Ovo oko stana je toliko minorna stvar, dajem joj točno onoliko pozornosti koliko zaslužuje", kaže Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki dan će, kaže premijer, odsad po sat vremena ponavljati da smo zahvaljujući njegovoj vladi snažniji nego što smo bili. "To je jako važno”, poručuje i ponovno objašnjava kako je važno shvatiti gdje smo bili prije sedam godina, a gdje smo danas. "Ne kažem da smo riješili sve probleme, ali da smo učinili Hrvatsku boljom, snažnijom."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo