njihov plan / Petrov zasad šuti, ali Most izgleda ima prijedlog: HEP prvo ojačati pa onda 25 posto prodati?

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Važno je da se prije konačne odluke o prodaji 25% minus jedne dionice HEP-a podrobno utvrdi što sve ulazi u imovinu HEP-a', kaže ministar Slaven Dobrović

4.1.2017.
7:20
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo
Image
Velik broj kritičara /

Dalić: 'Prodaja dionica HEP-a za otkup INA-inih je 'win-win' situacija, referendum je nepotreban'

Image
Velik broj kritičara /

Dalić: 'Prodaja dionica HEP-a za otkup INA-inih je 'win-win' situacija, referendum je nepotreban'

Most bi mogao uskratiti potporu HDZ-ovoj ideji o kupovini dionica Ine od mađarskog MOL-a na način da prodaju 25 posto minus jednu dionicu HEP-a, piše Večernji list.

Iako se Božo Petrov, čelnik Mosta, dosad nije izjasnio podržava li Most prodaju četvrtine HEP-a kako bi tim novcem Vlada preuzela kompletno vlasništvo nad Inom, sumnju je unio mostovac Miro Bulj koji se zalaže za raspisivanje referenduma o prodaji dijela HEP-a, jer sve drugo smatra izdajom nacionalnih interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Plenković najavio je model otkupa Ine na način da se u javnoj ponudi dionica proda 25 posto HEP-a i otkupi MOL-ov udio u Ini. Podržava li Most tu odluku i je li formalno ona donesena zajednički s HDZ-om na tijelima Vlade? Most podržava preuzimanje kontrole nad Inom kako bi se ostvarila energetska neovisnost za Hrvatsku. Isto tako podržavamo jačanje HEP-a, posebice na planu snažnog zaokreta vezanog uz preuzimanje elektroenergetskih kompanija u susjedstvu, čime bi se HEP pozicionirao kao najvažnija elektroenergetska kompanija u ovom dijelu Europe. Važno je da se prije konačne odluke o prodaji 25% minus jedne dionice HEP-a podrobno utvrdi što sve ulazi u imovinu HEP-a", kazao je Slaven Dobrović, ministar zaštite okoliša i energetike iz redova Mosta, piše Večernji list.

Podsjetimo, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić u utorak je izjavila da odluke o otkupu udjela mađarskog MOL-a u Ini te listanje 25 posto minus jedna dionica HEP-a na burzi jačaju energetsku sigurnost i nezavisnost zemlje te da sve odluke dogovaraju i usklađuju s koalicijskim partnerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Političke odluke o otkupu cjelokupnog udjela mađarskog MOL-a u Ini i nakon toga listanje 25 posto minus jedne dionice HEP-a na burzi su odluke kojima se jača energetska sigurnost i nezavisnost, pri čemu se otvara mogućnost hrvatskim građanima da sudjeluju u rezultatima poslovanja i razvoja HEP-a", kazala je Dalić u izjavi novinarima u Banskim dvorima, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo