PETROV OTKRIO KAKO JE TODORIĆ NAMAMLJEN U VLADU: / 'Premijer Plenković nema samo anemiju nego i amneziju'

Image
Foto: Pixsell
11.10.2017.
7:28
Pixsell
VOYO logo

Božo Petrov gostovao je u emisiji RTL Direkt i pritom se ponovno osvrnuo na situaciju u Agrokoru te optužbe Vlade s jedne i Ivice Todorića s druge strane.

Petrov je Todorića kazneno prijavio prije šest mjeseci, pa tvrdi kako danas ne bismo čitali o reviziji u Agrokoru da on to nije učinio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na kraju je Todorić tražio sastanak'

'Za sadržaj kaznene prijave sam iskoristio sve ono što je pisalo u medijima. A podnio sam je iz razloga jer sam vidio da se ništa neće napraviti. Da bih napravio dodatni pritisak javnosti sam podnio prijavu. Da nje nije bilo, vjerujem da danas ne bi bilo ni ovog revizorskog izvješća, sve bi se radilo kako se radilo 20 godina', rekao je Petrov.

Objasnio je zašto je Todoriću dogovorio sastanak u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Iz razloga da se otvori tema Agrokora u Vladi. Nisu htjeli reagirati predstavnici Vlade, premijer, ministri. Nije postojao način nego da Todorić pomisli kako mu se želi pomoći ili da objasni situaciju. Tako da on nazove. On je na kraju i zatražio sastanak. Onda kada se vidjelo što se događa u Agrokoru, mi smo uspjeli nametnuti temu. Da nije bilo Mosta, ne bi toga bilo', rekao je Petrov.

Plenković se jučer osvrnuo na tvrdnje Petrova te ga zamolio da imenuje posrednika koji je Todorića namamio u Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
PLENKOVIĆ PETROVU POSTAVIO NEUGODNO PITANJE: /

'Tko je posrednik koji je namamio Todorića u Vladu?'

Image
PLENKOVIĆ PETROVU POSTAVIO NEUGODNO PITANJE: /

'Tko je posrednik koji je namamio Todorića u Vladu?'

'Mislim da Plenković nema samo anemiju, nego i amneziju. Sve sam objasnio, ima šest mjeseci. S obzirom na skupo plaćene pomoćnike u Vladi, vjerujem da on to zna. No, HDZ danas želi mene prikazati kao ruskog igrača. To je protivno zdravoj logici razuma, rekao je Petrov.

Petrov tvrdi kako nije sasvim točna Todorićeva tvrdnja da je namamljen u Banske dvore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Todorić se ponadao'

'Nije točno. Možda je bio nesiguran može li zbog Mosta doći u Vladu kao što je to prije radio. U prosincu 2016. a da to nitko nije znao, HBOR je odobrio Agrokoru još jedan u nizu kredita koji su od države dobivali zadnjih 20 godina. Da bi se to spriječilo, mi smo se morali aktivirati. U trenutku kad je dobio poruku da bi bilo dobro da objasni situaciju, on se ponadao.

Todorić je došao na sastanak i jasno rekao koliko je loša situacija u Agrokoru i da će njima nedostajati 2,3 milijarde kuna likvidnosti do lipnja ove godine. Taj podatak dovoljno govori zbog čega je došao u Vladu', rekao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je napade na ministricu Martinu Dalić i povjerenika Antu Ramljaka, koje Todorić optužuje da su cijelu priču oko Agrokora organizirali kako bi neki njihovi partneri na tome zaradili.

'Ono što se pojavljuje sad u medijima je nešto što bi bilo pogubno za Hrvatsku ako se to pokaže točno. Volio bih radi budućnosti Hrvatske da se to ne dogodi. Ali, na to smo upozoravali zadnjih šest mjeseci. Otkako je Most izašao iz Vlade, od tada nema trasparentnosti', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za istražno povjerenstvo tvrdi da je vrlo bitno.

'Ono može utvrditi vezu koja je postojala između politike i ekonomije. I tko su svi ti dužnosnici koji su sudjelovali u tome da Todorić i Agrokor narastu do ovolikih razmjera. Bitna je transparentnost. Samo zato toga smo mogli jučer gledati izvješća. Da ona nije nametnuta od Mosta, danas toga ne bi bilo', ponovio je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovdje ne smije postojati jedan žrtveni jarac'

Petrov smatra kako bi povjerenstvo kao svjedoke trebalo zvati sve koji su sudjelovali u kreiranju ovakvog Agrokora.

'I Todorića, i Plenkovića, i bivše ministre financija. Ono što je bitno, ne smije postojati jedan žrtveni jarac. Ovdje nije funkcionirao sustav', rekao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče ministra financija Marića, za kojeg oporba najavljuje zahtjev za smjenom, Petrov je rekao:

'Mi smo apsolvirali sve oko Marića. No, ovdje više nije samo problem Marića. Tko je Marića poslao u Agrokor na sastanak? Plenković. Tko je Marića uopće pitao da objasni kako država može pomoći? Isto Plenković. I to je razlog zašto ga toliko brani. Ne zazivam krizu Vlade, već transparentnost i poštenje', zaključio je čelnik Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike