BOŽO PETROV: / 'Karamarko zbog afere mora otići iz Vlade, Most će glasati za njegov opoziv'

Image

Božo Petrov potvrdio je da je Most donio konačnu odluku da Tomislav Karamarko mora otići iz Vlade te da će za njegov opoziv glasati svi članovi te stranke.

26.5.2016.
19:26
VOYO logo

"Prema mome prijedlogu, saborski zastupnici, ministri i članovi Nacionalnog vijeća Mosta odlučili su da će u Saboru glasati za opoziv šefa HDZ-a s mjesta potpredsjednika Vlade zbog političke odgovornosti", rekao je Petrov za Večernji list

Image
KARAMARKO: /

'Kolega Petrov i neki iz Mosta hodaju po tankom rubu, imat ću još jako malo razumijevanja '

Image
KARAMARKO: /

'Kolega Petrov i neki iz Mosta hodaju po tankom rubu, imat ću još jako malo razumijevanja '

Ističe da u HDZ-u pogrešno vide stanje stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U HDZ-u međutim ovo ne shvaćaju ozbiljno te cijelu priču vide kao pritisak Mosta na HDZ uoči subotnjeg Sabora stranke", kazao je Petrov.

Da će na hitnoj telefonskoj sjednici Vlade u petak, na kojoj će se ministri pojedinačno očitovati o prijedlogu SDP-a za opoziv Karamarka, svi Mostovi ministri podržati izglasavanje nepovjerenja šefu HDZ-a, potvrdio je Petrov i u intervjuu Jutarnjem listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo nije zadiranje u obiteljsku intimu'

Na pitanje treba li Karamarko dati ostavku, odgovorio je: "Zbog političke odgovornosti i tereta kojeg u ovom trenutku predstavlja za Vladu, bilo bi dobro da se povuče iz izvršne vlasti".

Ako Karamarko sam ne podnese ostavku, Petrov je kazao da Mostovi zastupnici će glasati za njegov opoziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da šef Mosta vjeruje da Vlada može opstati i bez Karamarka.

"Mislim da bi trebala ako nam je svima u interesu da građanima bude bolje. Ja ne mogu reći da nešto previše osobno zamjeram Tomislavu Karamarku. Zamjeram samo što nismo bili upoznati sa svim ovim stvarima koje su se pojavile zadnja tri tjedna. Možda on nije smatrao da trebamo biti upoznati jer je mislio da je to nečija privatna stvar. Ali, s druge strane, ne mogu se složiti da je sve ovo što se pokazalo samo nečija privatna stvar. Ovo nije zadiranje u obiteljsku intimu jer nitko ni na koji način ne propituje privatni život nijednog člana njegove obitelji, nego poslovne odnose. Mi predstavljamo izvršnu vlast na najvišoj razini", kazao je Karamarko za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ poslao jasnu poruku Mostu

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić na konferenciji za novinare, drugoj po redu koju je danas sazvala ta stranka, rekao je kako Karamarko uživa potporu svoje stranke i svih koalicijskih partnera, a Mostu je poručio kako HDZ ne pristaje na nikakve ultimatume i ucjene.

“Nema nikakve priče o izlasku iz Vlade, nema nikakve priče o izlasku Domoljubne koalicije, niti o preslagivanju”, kazao je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić na konferenciji za novinare. “Koliko znam Tomislav Karamarko je potpredsjednik hrvatske Vlade, ne znam što bi se sutra moglo tragično dogoditi da se to promijeni. Čujemo se s mostovcima svaki dan”, poručio je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mostu je poslao jasnu poruku: “Partneri ne razgovaraju temeljem ucjena i ultimatuma, to ne dolazi u obzir. Samo konkretan razgovor”, poručio je.

‘KOLIKO ZNAM KARAMARKO JE POTPREDSJEDNIK VLADE’: HDZ sazvao još jednu pressicu i Mostu poslao jasnu poruku

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo