PETIR NE ODUSTAJE: / 'Ako Beljak misli da će ga davanje potpisa HDZ-u sačuvati od nadzora državnih tijela, vara se'

Image
20.9.2016.
23:34
VOYO logo

Petir, ljuta protivnica trenutnog vodstva stranke, sazvala je konferenciju za medije jer nitko od članova Predsjedništva nije bio pozvan na sastanak tog tijela. Ustvrdila je kako Beljak već duže vrijeme djeluje izvan Statuta i obračunava se s političkim neistomišljenicima te im najavljuje suspenzije putem medija.

"Nadam se da se HSS neće raspasti jer ima nas puno koji volimo HSS, koji su dugo tu, cijele naše obitelji su u HSS-u..." kaže europarlamentarka o potresima koji su se u zadnje vrijeme događali u HSS-u, a kulminirali su danas odlukom predsjednika stranke da ponudi sve stranačke potpise potrebne za sastavljanje vlade šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BELJAK OPRAVDAVA PREOKRET HSS-A: /

Mi smo i dalje oporba, ali sada neki neće moći ucjenjivati

Image
BELJAK OPRAVDAVA PREOKRET HSS-A: /

Mi smo i dalje oporba, ali sada neki neće moći ucjenjivati

HSS-u prijeti raspad?

"Ako Beljak nastavi s ovakvom politikom, onda smo mi u ozbiljnoj opasnosti da se strovalimo nizbrdo." Petir tvrdi kako svi obični članovi podržavaju isključivo jak, snažan, samostalan i principijelan HSS, a što je sve u suprotnosti od onoga što čini Beljak.

Kaže da stranački predsjednik ima podršku takozvanih 'foteljaša', koji su očekivali da će zasjesti na neke pozicije pa su iz pobjedničkog prešli u gubitnički tabor i onda izgubili izbore i ne žele priznati poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beljak ubačen u HSS da ga razori

Neki članovi HSS-a tvrde kako je današnji predsjednik stranke zapravo ubačen u HSS da ga uništi iznutra. "Zvuči dramatično jer jest dramatično i jer svi potezi, koje je poduzeo Beljak nakon što je preuzeo stranku, ljudi s kojima se okružio i koji dolaze iz čudnog miljea, doista upućuje na to da se nešto čudno događa", kaže Petir.

Image
Foto: PIXSELL, Igor Šoban

"Sve ono što je obećao, kad se kandidirao za predsjednika, prekršio je. Donosi odluke mimo Statuta i mimo zakona. Na jedan komunistički i staljinistički način se razračunava sa svojim neistomišljenicima, a čuli smo i kako je govorio u kampanji (to nije HSS-ovski rječnik) - takve uvrede na račun žena, vjernika, nevladinog sektora, stranih državnika, neistomišljenika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petir naglašava kako je glasala protiv odluke o koaliciji sa SDP-om, kao i oni koji su bili na konferenciji za medije, kao i da im je Beljak zatajio ponudu HDZ-a. Dodaje kako tijekom same kampanje nije dala niti jednu izjavu, kao ni njene kolege te da joj stoga nije jasno zašto ih je Beljak suspendirao, i to putem medija.

Poriče kako je pozivala članove HSS-a da daju svoj glas HDZ-u, već tvrdi kako Beljak govori neistine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beljak ne zna što radi

U vezi najnovije odluke predsjednika stranke da sve parlamentarne potpise HSS-a ponudi HDZ-u, Petir kaže kako je njeno mišljenje da on ne zna što radi. Prije par dana Beljak je najavljivao kako će biti najžešća oporba koja se ikada pojavila u Saboru, a sada je došlo do potpunog preokreta.

"On je ovo napravio vjerojatno iz želje da sačuva svoju fotelju. Mislim da ovo nije ozbiljna odluka. Ozbiljna odluka bi bila da se sjedne s gospodinom Plenkovićem i ako se ulazi u neku vrstu podrške, onda se traži da se programi HSS-a realiziraju, a mi stvarno imamo dobre programe", rekla je Petir, dodavši da, ako predsjednik HSS-a misli da će ga ovo sačuvati od nadzora državnih tijela i od analize stranačkih tijela, onda se vara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekla je i kako neće odustati od zahtjeva za smjenom Beljaka, jer on niti nije postavljen zbog koalicije, već zato što Beljak sustavno uništava HSS, jer im je zatajio svoju mračnu prošlost, jer ih je osramotio, jer je koristio neprimjereni rječnik i retoriku tijekom kampanje i zbog toga što je HSS doveden na rub srama i propasti. "On zbog toga mora otići", završila je Petir.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo