ZA SVAKU POHVALU / Ova trojica mladića napravila su potez o kojem bruji cijela Slavonija: 'Nisu čak nikome ni rekli da su bili u policiji i u tome je ta veličina!'

Image
Foto: Osobna arhiva /SiB.hr

'U tim godinama u kojima jesu, mogli su bez problema novac podijeliti na tri dijela i kupiti si što zažele', rekao je otac jednog od dječaka

26.1.2024.
17:53
Osobna arhiva /SiB.hr
VOYO logo

Trojica mladih Slavonaca u Našicama su pronašla novčanik s velikim iznosom novca te ga bez razmišljanja odnijeli u policijsku postaju. Roko (14), Karlo (14) i Mislav (15) svojim su činom oduševili mnoge, pa i roditelje.

"Jedno su ocjene i škola, no ovo što su oni napravili neopisivo je. U njihovim godinama ne razmišljati niti sekunde hoće li ili neće uzeti novac, već je u pozamašnom iznosu vratiti vlasniku, to je za svaku pohvalu. Naravno, ovo ne govorim jer je riječ o mome sinu, već o činu koji nije razveselio samo nas roditelje, nego najviše vlasnicu", ispričao je Rokov otac Krešimir Bajamić za SiB.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
trgovci se dvoume /

Ne ugrožavaju radna mjesta, ali drastično povećavaju krađe: Je li odzvonilo samoposlužnim blagajnama?

Image
trgovci se dvoume /

Ne ugrožavaju radna mjesta, ali drastično povećavaju krađe: Je li odzvonilo samoposlužnim blagajnama?

Za herojstvo dječaka saznalo se kada je policajac, inače suprug žene koja je izgubila novčanik, došao u prodavaonicu kod Rokove majke. Pohvalio joj je sina, a ona nije imala pojma o čemu se radi.

'Mogli su bez problema podijeliti novac'

"U tim godinama u kojima jesu, mogli su bez problema novac podijeliti na tri dijela i kupiti si što zažele. Ali nisu čak nikome niti rekli da su bili u policiji i u tome je ta veličina! Cijela priča je toliko pozitivna kraj tolikih negativnih događanja, a osim toga, nadam se i vjerujem da će njih trojica biti primjer i drugima da učine isto ako se nađu u takvoj situaciji", zaključuje Bajamić, dodajući da je neslužbeno doznao da se uglavnom pronađeni novčanici spale i to nakon što pronalazači odnesu iznos koji je bio u njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U PU osječko-baranjskoj 2023. godine građani su pronašli te I. policijskoj postaji Osijek zajedno s ispostavom Čepin predali ukupno 264 različita predmeta poput osobnih iskaznica, mobilnih uređaja, vozačkih dozvola.

"Od navedenih predmeta vlasnicima pronađenih predmeta vraćeno je njih 183. Ostatak pronađenih predmeta odloženo je u centralnom skladištu PU osječko-baranjske. Ako se konkretno radi o pronađenim dokumentima, a da na adresi nije pronađen vlasnik, dokument se predaje djelatnicima Upravnih poslova ove PU", rekli su iz PU osječko-baranjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod pronalaska takvih predmeta građani obično jave policiji koja upućuje službenike na lokaciju pronalazača, a zatim se radi Zapisnik o pronalasku predmeta. Ukoliko građanin koji je pronašao predmet želi doznati što se s njim poslije dogodilo, upoznaje ga se s urudžbenim brojem zapisnika, piše SiB.hr.

POGLEDAJTE VIDEO: Zapalio se školski autobus, a hrabri vozač Filipinac uspio je spasiti dan: 'Ne osjećam se kao heroj'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo