NASTAO JE NESPORAZUM / Otkrivena prava istina o momcima iz Bjelovara, iz policije sve objasnili: 'Priča je, nažalost, krenula u pogrešnom smjeru'

Image
Foto: Screenshot / Bjelovar.live

Snimku, koja je postala viralna, snimila je jedna gospođa s prozora te je video poslala dalje, sve je došlo do gradonačelnika Darija Hrebaka

16.7.2023.
16:25
Screenshot / Bjelovar.live
VOYO logo

Sedmero mladih muškaraca iz Bjelovara neopravdano je optuženo da su na novouređenoj gradskoj šetnici, u Ulici Matice hrvatske, uništili žardinjeru s cvijećem, i da ih je policija prisilila da sve počiste i vrate u prvobitno stanje.

Dečki su čak natrag posadili i prosuto cvijeće

Prema pisanju 24sata, riječ je o sasvim suprotnom scenariju, sami dečki i bjelovarska policija kazali su da su jedni na druge naletjeli slučajno, te da su momci policiji pomogli rasutu zemlju pokupiti s ceste natrag u žardinjeru. Čak su natrag posadili i prosuto cvijeće, potvrđuje za 24 sata glasnogovornica PU Bjelovarsko-bilogorske Maja Barbir Grubić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TAKO SE TO RADI! /

Snimka policije iz Bjelovara oduševila građane: Natjerali huligane da počiste nered koji su napravili

Image
TAKO SE TO RADI! /

Snimka policije iz Bjelovara oduševila građane: Natjerali huligane da počiste nered koji su napravili

Naime, bjelovarski radijski novinar Angelo Kocijan jedan je od sedmero muškaraca koji su nakon noćnog izlaska slučajno naletjeli na policiju, koja je taman došla izvidjeti dojavu o žardinjeri prevrnutoj na cestu.

POGLEDAJTE VIDEO: "Gužve u prometu: Špica špice jača je od prošle godine"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjeli smo policiju kako stoji kod zebre, gdje je žardinjera bila preokrenuta, zemlja se prosula po cesti. Odmah smo došli na ideju da tu zemlju pokupimo, i žardinjeru vratimo na mjesto, pa smo prionuli na posao. Iz obližnjeg kafića smo donijeli metlu i lopaticu, gospođa nam je tamo posudila, i sve smo pokupili.

Ne, mi nismo krivi za nered nego smo pomogli da opet bude red, samo smo pogrešno optuženi. Unatoč tome, nećemo prestati činiti dobra djela", rekao je Kocijan za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi kako su četvorica od sedmero muškaraca njegovi prijatelji muškarci u dobi od 26 do 30 godina, ostalu dvojicu dečkiju koji su im se pridružili u čišćenju, kaže, ne pozna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimku, koja je postala viralna, snimila je jedna gospođa s prozora, te je video poslala dalje, došla je do gradonačelnika Darija Hrebaka. Očito nije na vrijeme vidjela što se stvarno dogodilo nego je prvo čula buku, a onda zaključila da su dečki žardinjeru i prosuli, i da ih je policija zatim prisilila da sve počiste.

Glasnogovornica Barbir Grubić kazala je da to nije točno te da je u pitanju zapravo lijepa, pozitivna priča, dečki i policija su "sinergijski djelovali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priča je, nažalost, krenula u pogrešnom smjeru. Gradonačelnik je imao je korespondenciju s osobom koja to dojavila, koja je mislila da je policija natjerala dečke da čiste, a da nas, policiju, nitko nije nazvao da to provjeri", kaže glasnogovornica.

Hrebak je, naime, na svoj Facebook profil stavio objavu u kojoj piše: "Bravo za policiju koja ih je natjerala da sve počiste. Krajem godine na cijelom korzu će biti postavljene kamere pa razbijajte”, da bi, kad se ispostavilo da mladići nisu vandali, dodao "edit":

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo provjereno, mladići koji čiste su oni koji su se zatekli tamo nakon događaja i odlučili policajcima pomoći da se počisti nered. Dakle ima i odgovornih mladih ljudi. Bravo za njih! No to ne isključuje vandalizam koji je nastao”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo