'oni hlade j..ca , a ja radim za njih' / Hrvati pobjesnili na saborske zastupnike: Pogledajte što misle o njihovim dvomjesečnim ljetnim praznicima

Image
Foto: Jurica Galoic/Pixsell

pitali smo vas jeste li za to da se saborskim zastupnicima tijekom ljetnih praznika smanje plaće, obzirom da Hrvatski sabor ne zasjeda do rujna

16.7.2023.
11:17
Jurica Galoic/Pixsell
VOYO logo

Na našem Facebooku, postavili smo danas zanimljivo pitanje na koje su pristigle brojne reakcije. Naime, pitali smo vas jeste li za to da se saborskim zastupnicima tijekom ljetnih praznika smanje plaće, s obzirom da Hrvatski sabor ne zasjeda do rujna, odnosno da su naši zastupnici na podužem ljetnom godišnjem odmoru.

Ispod našeg pitanja, zaredali su se brojni komentari. "Svakako, odmor skratiti kao i svima zaposlenima“, navodi jedan gospodin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Oporba radi plinske afere traži izvanrednu sjednicu Sabora. Benčić za Danas: 'Kontaktirat ćemo predsjednika RH'

"Treba ih na minimalac staviti, pa nek onda delaju“, dodao je drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, oni hlade j..ca , a ja radim za njih.. kao i mnogi od nas", kazala je jedna gospođa.

Druga komentatorica smatra da bi to trebalo napraviti tijekom cijele godine. "Ne samo tijekom ljetnih praznika, nego cijelu godinu", napisala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitam se tko osim njih u Hrvatskoj ima više odmora i plaće od njih, koji ništa ne rade i onda kad bi trebali u sabornici sjedi par zastupnika. Sve im uzeti i izjednačiti sa sucima. Jedni i drugi kroje nam pravdu", komentirao je jedan gospodin.

"Treba im ukinuti, a kako ništa ne rade ostatak godine na minimalac“, dodala je jedna gospođa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stalno bi im trebale biti smanjene. Plaćati po dolasku na sjednice i ukinuti povlaštenu mirovinu. Nek imaju kao ostali. Koliko uplate u mirovinski fond, izračunati kao svima ostalima. Po čemu su to oni vrijedni od nas.?? Praznici ljetni, praznici zimski, uskrsni, a sabornica stalno prazna,...“, jedan je od komentara.

'Žali Bože...'

"Neka se odreknu za dobrobit svog naroda“, mišljenja je jedna gospođa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njima za blebetanje treba odmor od dva mjeseca a radniku koji radi po 12 sati ne treba ni vikend“, kazala je jedna gospođa.

Image
SVE ZBOG AFERE HEP /

Jandroković odbio zahtjev oporbe za izvanrednom sjednicom: U obrazloženju pojasnio i zašto

Image
SVE ZBOG AFERE HEP /

Jandroković odbio zahtjev oporbe za izvanrednom sjednicom: U obrazloženju pojasnio i zašto

"Žali Bože. Svi oni bi trebali plaćati za "duševna boli“ svima nama nakon bilo kojega pojavljivanja u javnosti. Samo gablec ako su taj dan bili u Saboru. I to je puno“, komentirao je jedan gospodin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, dok oni odlaze na dvomjesečni odbor, djelatnici u pravosuđu već neko vrijeme štrajkaju i traže da im se povećaju plaće. Odlučeno je da će im se dani štrajka odbijati od ionako male plaće koju primaju, dok s druge strane, zastupnici koji sada dva mjeseca neće raditi, i dalje će dobivati punu plaću koja iznosi debelo iznad hrvatskog prosjeka.

Brojne komentare pogledajte ispod naše objave na Facebooku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo