NESTRPLJIVO GA ČEKAJU / Osim pošte, nosi i keksiće za psiće. Javio nam se poštar koji je osvojio Zagrepčane: 'Čuju motor i krenu se glasati'

Image
Foto: Privatni album

Na početku je vlasnike pitao smije li njihovim mezimcima dati poslasticu budući da ima onih koji su alergični. Sada već zna kome je dužan keksić kada dijeli poštu, a koga treba preskočiti

14.7.2023.
9:27
Privatni album
VOYO logo

Uz pisma i pakete, jedan poštar u zagrebačkom Čučerju nosi i keksiće koje podijeli psima kada stigne do poštanskog sandučića njihovih vlasnika. Na poslastice ih je navikao pa ga sada vesele njuškice nestrpljivo čekaju. "Čuju motor i već se krenu glasati. A kad ih jednom navikneš, ne možeš im zamjeriti", prepričava nam poštar koji je oduševio Zagrepčane.

Otkrio nam je da se ideja rodila sasvim slučajno. I sam ima psa koji se zove Biggy, ali ne dajte da vas njegovo ime zavara. Zapravo se radi o malenom mješancu kojeg je udomio prije osam godina. Njegova supruga uvijek kupuje poslastice za Biggyja, a jednom je zabunom kupila malo krupnije keksiće koje nije mogao pojesti pa je poštaru sinula ideja. "Budem ja to podijelio", rekao je i sve ostalo je povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznaje nam da obožava pse pa od toga dana osim njihovom četveronožnom ljubimcu, njegova supruga svaki put kada ode u nabavku kupi poslastice i za druge pse. Na početku je vlasnike pitao smije li njihovim mezimcima dati poslasticu budući da ima onih koji su alergični. Sada već zna kome je dužan keksić kada dijeli poštu, a koga treba preskočiti.

Image
SUPER POŠTAR /

Poštar oduševio Zagrepčane. Pse nagrađuje keksićima, a nakon objave priče i sam otkrio: 'Supruga je krivac'

Image
SUPER POŠTAR /

Poštar oduševio Zagrepčane. Pse nagrađuje keksićima, a nakon objave priče i sam otkrio: 'Supruga je krivac'

Iako psi i poštari nisu uvijek dobitna kombinacija, naš sugovornik do sada nije imao negativnih iskustava. "Mi poštari imamo suzavac, ali nikad u životu ga nisam otvorio niti ga znam koristiti. Rađe pse podmitim s keksićima", našalio je. Zna se dogoditi da ga dočekaju s lajanjem, no nikada ga nisu ugrizli pa je za njega ona priča o netrepeljivosti između poštara i psa samo mit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznaje nam da i njegov Biggy zna lajati na drugog poštara. Isto ne mogu reći svi njegovi kolege kojima se znalo događati da ih pas ugrize za nogu. "Ima pasa koji nisu socijalizirani. I kod mene ne reagiraju svi jednako, nije isto kad vam dode kangal ili pitbul", objašnjava nam kroz smijeh i otkriva: "Ali, imamo jednu pitbulicu koja bi se prodala za kekse".

S obzirom da je ljeto već u punom zamahu polako se kuju planovi za godišnji. Poštara nedostaje, a i sam je ovih dana bio na zamjeni na drugom potezu. No, nada se da psići neće ostati bez poslastica dok ga nema. "Ako saznam tko će me mijenjati reći ću mu gle, u mom motoru imaš keksiće. Ovaj pas ti neće ništa, samo ga prije podragaj", prepričava nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim se poslom bavi pet godina, na istom terenu u Čučerju radi već tri, a njegov je potez oduševio tamošnje mještane. "Jedna moja stranka kojoj inače nosim poštu bila je na autobusnoj stanici kada mi je prišao pas kojeg sam podragao i dao mu keksić", prisjeća se. Nakon toga ga je ista mlada dama odlučila javno pohvaliti u jednoj Facebook grupi, a njezina je objava postala pravi hit.

U komentarima su se javili drugi mještani koji su također za njega imali samo riječi hvale. "Nemojte zaboga, pa ja samo radim svoj posao i volim pse", skromno nam na to sve odgovara. Ali, bez lažne skromnosti poručuje - obostrana je to ljubav između pasa i njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Plaćaju ih po 700 eura pa njihov posao sada obavljaju Filipinci. Kronično nedostaje poštara

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo