OPARIN PRIJATELJ I ŠEF SPLITSKOG HDZ-a ZA NET.HR: / 'Nikada se nije žalio na zdravstvene tegobe, ovo se doslovce dogodilo iznenada'

Image
Foto: PIXSELL

"Andro je čovjek vedra duha, pun snage i što je najvažnije - ova ga situacija nije pokolebala. Čujem se s njime, pun je vjere i samopouzdanja.

24.1.2018.
14:16
PIXSELL
VOYO logo

Splitska i hrvatska javnost ostale su zatečene i potresene viješću o bolesti splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare kojemu je dijagnosticiran zloćudni tumor kože koji se proširio na mozak. On je u subotu primljen u Klinički bolnički centar Split nakon što je doživio blaži moždani udar, a potom mu je otkrivena zloćudna bolest.

Image
SPLITSKI GRADONAČELNIK TEŠKO BOLESTAN: /

Opara ima zloćudni tumor koji se proširio na mozak, mora na kemoterapiju i zračenje

Image
SPLITSKI GRADONAČELNIK TEŠKO BOLESTAN: /

Opara ima zloćudni tumor koji se proširio na mozak, mora na kemoterapiju i zračenje

Danas je, pak, objavljeno da će Opara biti prebačen u zagrebački KBC Rebro i podvrgnut liječenju gama nožem, uređajem za precizno zračenje odabranih prostora u lubanjskoj šupljini. Sam je Oparam čim mu je dijagnosticirana zloćudna bolest, tu informaciju hrabro i bez sustezanja podijelio s javnosti koja je naročito dobro reagirala na njegovu videoporuku iz bolničke postelje u kojoj je s optimizmom poručio da se ne namjerava predati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam ga od 1990. i ovo me strašno pogodilo"

Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a i saborski zastupnik, Andru Krstulovića Oparu poznaje još od 1990. godine i o njemu govori zaista biranim riječima.

"Ovo su najteži trenuci za našega gradonačelnika Andru i njegovu obitelj, ali i za sve nas njegove prijatelje i suradnike. Vjerujemo da će njegov pozitivni duh i velika količina energije koju pokazuje kroz cijeli svoj život, a naročito posljednjih mjeseci na čelu Grada Splita, biti ono što će mu dati snage da prevlada tešku bolest", napisao je Škorić na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nama je, pak, u telefonskom razgovoru kazao kako ga je jako pogodila vijest o Oparinoj bolesti.

"Svi skupa smo bili u nevjerici kada smo čuli što se dogodilo. Taman smo krenuli s velikim poslom u gradu. Andro je kao gradonačelnik pokazao veliku čvrstinu i odlučnost da napravi korjenite promjene u Splitu, u transparentnosti i poticanju zakonitosti. Mene je to strašno pogodilo jer Andru znam još od 1990. godine i to kao osobu vrlo visokih moralnih načela", kazao nam je Škorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znajući ga, vjerujem da će preboljeti ovu bolest"

I on je potvrdio ono što se već pisalo - da je Opara bio u izvrsnoj fizičkoj kondiciji, da je redovito vozio bicikl na Marjanu i da nije pokazivao ikakve znakove bolesti. Tim više, kaže Škorić, pogodila ga je i šokirala vijest o bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam uočio ikakvih naznaka, niti se on sam žalio na neke zdravstvene tegobe. Ovo se doslovce dogodilo iznenada", kazao je.

Znajući, pak, Oparin optimizam i snagu duha, Škorić je uvjeren u njegovo ozdravljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je čovjek vedra duha, pun snage i što je najvažnije - ova situacija nije ga pokolebala. Čujem se s njime. Pun je vjere i samopouzdanja. S obzirom na sve to i na njegovu životnu energiju, vjerujem da će preboljeti ovu bolest", kazao nam je.

Image
Foto: PIXSELL / arhiva, Ivo Čagalj

"U ovoj situaciji razmišlja se ljudski, a ne politički"

A otkako se doznalo za Oparinu bolest, sa svih strana stižu mu izrazi podrške i ohrabrenja. Među njima i od političkih suparnika i neistomišljenika. Škorić kaže kako ga to ne čudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je situacija da se razmišlja ljudski, a ne politički. Ukupno Andrino djelovanje, a pogotovo ovo što je pokrenuo u proteklih nekoliko mjeseci, prepoznato je ne samo u Splitu već i diljem Hrvatske. Sa svih strana i on i mi u splitskom HDZ-u dobivamo izraze potpore, bez obzira na političku pripadnost i političke poglede. Svi se svode na želje da što prije ozdravi i vrati se svome poslu. U njemu su prepoznali jednu dobru dušu ovog grada, koja živi za Split i želi mu dobro, a usto je beskompromisan, pošten i uporan u tome. O tome govore svi ovi izrazi podrške i želje za ozdravljenjem koje prima", rekao nam je Škorić.

Izrazi podrške stižu i od političkih suparnika

Nakon što je splitski gradonačelnik na Facebooku objavio videoporuku iz bolnice zapjevavši stihove pjesme iz poznate serije 'Naše malo misto' koji kažu: "...a ako se i dogodi da nikoga zlo pogodi, a moj bože, ča se može moglo je i svršit gore" među prvima se oglasila bivša premijerka i bivša predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor. Ona je na Twitteru iskazala poštovanje Opari na hrabrosti da otvoreno progovori o svojoj bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledam reakciju gradonačelnika Splita na današnju objavu o njegovoj bolesti. Utješio je mnoge, pokazao začuđujuću hrabrost. Zaslužuje osobito poštovanje i sve najbolje želje", napisala je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opari je želje za oporavkom uputila i čelnica stranke Pametno Marijana Puljak, zaželjevši mu brz oporavak. "Andro, jak si ti, pobijedit ćeš i ovo i vratiti se doma svojoj obitelji. Iskreno ti želim brz oporavak", napisala je na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično je reagirala i Anka Mrak Taritaš iz stranke GLAS. Ona je na Twitteru Opari iskazala podršku napisavši "Držim fige i želim puno sreće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da u ovakvim teškim životnim situacijama politička neslaganja i suparništvo ustupaju mjesto višim vrijednostima pokazao je i Željko Kerum, Oparin poraženi protukandidat na prošlim izborima za gradonačelnika Splita koji mu je u predizbornoj kampanji uputio mnogo teških riječi. No, Kerum je danas ohrabrio Oparu u borbi protiv zloćudne bolesti. "Našem gradonačelniku i koalicijskom partneru želimo što brži oporavak! Imamo još mnogo zajedničkog posla za boljitak grada", napisao je Kerum u priopćenju svoje Hrvatske građanske stranke.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo