GRADONAČELNIK OPARA IPAK MORA NA LIJEČENJE U ZAGREB: / Bit će podvrgnut zahvatu koji se u Hrvatskoj izvodi jedino u KBC-u Rebro

Image
Foto: PIXSELL / Facebook

Opara će u KBC-u Zagreb biti podvrgnut liječenju gama-nožem, uređajem za precizno zračenje odabranih prostora u lubanjskoj šupljini čime se uništavaju tumorske stanice,

24.1.2018.
13:03
PIXSELL / Facebook
VOYO logo

Zbog specifičnosti liječenja koje nije moguće obaviti u KBC-u Split, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara bit će prebačen na zračenje u zagrebački KBC Rebro, a po završetku tretmana bit će vraćen u Split na nastavak liječenja.

Slobodna Dalmacija piše da će Opara u KBC-u Zagreb biti podvrgnut liječenju gama-nožem (Gamma knife), uređajem za precizno zračenje odabranih prostora u lubanjskoj šupljini kojeg u Hrvatskoj imaju samo u toj bolnici. Tim se zahvatom uništavaju tumorske stanice, a istodobno pošteđuje okolno zdravo moždano tkivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
SPLITSKI GRADONAČELNIK TEŠKO BOLESTAN: /

Opara ima zloćudni tumor koji se proširio na mozak, mora na kemoterapiju i zračenje

Image
SPLITSKI GRADONAČELNIK TEŠKO BOLESTAN: /

Opara ima zloćudni tumor koji se proširio na mozak, mora na kemoterapiju i zračenje

Zahvat pomoću uređaja vrijednog nekoliko milijuna eura

Postupak je, piše Slobodna Dalmacija, posve bezbolan i obavlja se dok je pacijent pri svijesti, budan, a traje oko četiri sata. Sam uređaj kojim se izvodi zahvat košta nekoliko milijuna eura. Splitski neurokirurzi kažu da je uređaj vrlo učinkovit, a na zahvate gama-nožem u zagreb dolaze pacijenti iz cijele bivše Jugoslavije.

Opara je u subotu primljen u splitsku bolnicu nakon što je osjetio bol u glavi tijekom uobičajene vožnje biciklom po Marjanu. Ipak, nije odmah otišao u bolnicu već je kod kuće počeo gledati prijenos utakmice Europskog rukometnog prvenstva između Hrvatske i Norveške. Budući da mu se stanje tijekom večeri pogoršalo, Opara se, piše Slobodna Dalmacija, požalio svojoj supruzi koja je liječnica i te je večeri bila dežurna u KBC-u Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je samo jedna prepreka u životu koju ću prijeći"

U bolnici je potom bio podvrgnut MSCT dijagnostičkoj pretrazi mozga koja je pokazala određene promjene na mozgu. Dijagnosticiran mu je tumor na mozgu koji je krenuo od melanoma "skrivenog" ispod kože.

Od dolaska u bolnicu Opara ne taji išta u vezi teške bolesti koja mu je dijagnosticirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro sam. Ovo što je medijima rekao prof. dr. Jurić vrlo je šturo. Ja ne želim da se išta krije od ljudi, koji imaju pravo znati što im je s gradonačelnikom. Uopće ne sumnjam u svoju pobjedu i ovo smatram samo jednom preprekom u životu koju ću prijeći, kao i mnoge do sada. Zahvaljujem svima na brizi i na porukama i riječima podrške", kazao je u kratkom telefosnkom razgvooru s novinarom Slobodne Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo