JE LI BILO NEPRAVILNOSTI? / Odvjetnik objasnio tko može biti kazneno odgovoran za nemar na Jakuševcu: 'To ne može biti Tomašević'

Čija je odgovornost utvrđuju policija i Državni inspektorat. Grad je angažirao i nezavisnog sudskog vještaka

4.12.2023.
20:24
VOYO logo

Brdo smeća, niti je samo naraslo, niti je samo palo. Tko je kriv za nesreću radnika koji je ostao bez ruke, ali i za nesnosan smrad u glavnom gradu? Gradonačelnika su na licu mjesta obasuli uvredama i uzvicima "Ostavka", javlja Danas.hr.

"Tko god da je odgovoran, bit će sankcija jer se ovo ne smije događati", rekao je Tomislav Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čija je odgovornost utvrđuju policija i Državni inspektorat. Grad je angažirao i nezavisnog sudskog vještaka. Međutim, od prošlog odrona je prošlo već mjesec dana, a nitko nije odgovarao.

Image
VIDEO: ZAISKRILO NA JAKUŠEVCU /

Bijesni mještani okružili Tomaševića: 'Podnesi ostavku, nemoj se skrivati; Dobit ćete kaznene prijave!'

Image
VIDEO: ZAISKRILO NA JAKUŠEVCU /

Bijesni mještani okružili Tomaševića: 'Podnesi ostavku, nemoj se skrivati; Dobit ćete kaznene prijave!'

Mještani su ogorčeni. Iako Tomašević tvrdi kako je s postupanjem na Jakuševcu bilo sve u redu, to nije potpuna istina. Kako se doznalo, inspekcija zaštite okoliša je u nenajavljenom nadzoru 20. studenog zaustavila kamione prije nego se iskrcao otpad i odmah zaključila da je riječ o biootpadu koji se ondje ne smije odlagati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzeli su uzorak i odveli ga na analizu, ali rezultata još nema jer ni analize još nema.

Petek: 'Odgovoran je sigurno upravitelj'

"Pa odgovoran je sigurno upravitelj odlagališta", kaže zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek iz SDP-a. Moguće je i da će biti utvrđeno da su privatne tvrtke koje su slagale smeće napravile nešto mimo plana, ističe Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od četiri tvrtke koje upravljaju odlagalištem je Eko-Flora, sestrinska tvrtka CIOS-a Petra Pripuza. Oni dopisom odbacuju paušalnu odgovornost.

'Kaznenu odgovornost u ovom slučaju može imati samo fizička osoba'

Tomašević je rekao da je za situaciju na Jakuševcu kriva i Vlada pa ih zove na hitan sastanak. Premijer Andrej Plenković kaže da onaj koji preuzme odgovornost za Grad mora nešto napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju nemara, u ovom slučaju, kaznenu odgovornost može imati samo fizička osoba, kaže odvjetnik.

"Kaznenu odgovornost u ovom konkretnom slučaju može imati samo fizička osoba", tvrdi odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. Netko tko je nadređen i bio je zadužen za mjere sigurnosti o radu ili netko tko je bio zadužen za organizaciju tog posla. Prema odvjetniku, to ne može biti Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Liječnik o ozlijeđenima na Jakuševcu: 'Jednom smo amputirali nadlakticu, ima i slomljena rebra. Na intenzivnoj je'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo