ODVJETNIK OBITELJI BOŽIĆ: / 'Sud je odlučio da roditeljima moraju vratiti djecu'

Image
Foto: pixsell, Dino Stanin

Odvjetnik obitelji Božić objavio je kako u rukama ima sudsku odluku u kojoj stoji da djeca obitelji Božić, koju je Centar za socijalnu skrb oduzeo 12. srpnja, moraju biti vraćena roditeljima.

28.7.2016.
6:59
pixsell, Dino Stanin
VOYO logo

"Božićima vraćaju djecu". Radosna je to vijest koju je u srijedu na svom Facebook profilu objavio Mate Knezović odvjetnik obitelji iz Maslenice kojima je zadarski Centar za socijalnu skrb 12. srpnja upao u kuću u pratnji policije i oduzeo dvoje djece, petogodišnju djevojčicu i četverogodišnjeg dječaka.

Image
POLICIJA IM PROVALILA U KUĆU I ODVELA DJECU: /

'Čula sam sina kako viče: 'Pustite me, gdje mi je mama!''

Image
POLICIJA IM PROVALILA U KUĆU I ODVELA DJECU: /

'Čula sam sina kako viče: 'Pustite me, gdje mi je mama!''

"Županijski Sud u Zagrebu uvažio je žalbu roditelja djece Božić i ukinuo odluku Općinskog suda u Zadru. To znači da je odluka pravomoćna i da se djeca moraju vratiti u obitelj. Čestitamo obitelji Božić i nadamo se da ubuduće neće biti tako grubih postupaka (privremenih mjera) prema siromašnijim obiteljima. Država je dužna pomoći siromašnim obiteljima, a ne im zbog toga oduzimati djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakve su traume djeca i roditelji imali, da bi se na kraju pokazalo da se radilo o nezakonitom postupku to nećemo nikada doznati", napisao je odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne može do socijane radnice, agonija se nastavlja

Vijest je za Radio Antenu Zadar potvrdila i majka djece Tomislava Božić ističući kako je danas pokušavala doći do svoje socijalne radnice Tine Čirjak, ali bez uspjeha. Tomislava također navodi kako s ovom odlukom agonija obitelji ne završava jer im je na Županijskom sudu u Zagrebu 24. kolovoza zakazano novo ročište.

"Prvostupanjska odluka suda je ukinuta. U kolovozu nas čeka novo ročište kod sutkinje Vesne Žulj, a koja nas na prijašnjem ročištu nije htjela saslušati i uvažiti naše argumente. Sada će to morati učiniti", kazala je Tomislava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Centar za socijalnu skrb Zadar navodno je već duže vrijeme radio na tome da Božićima oduzme dvoje zdrave djece, dok su im najmlađe dijete, bolesno i staro 1,7 mjeseci, već oduzeli i smjestili u jednu od Caritasovih objekata u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo