RODITELJI IZ MASLENICE KOJIMA SU ODUZETA DJECA: / 'Napokon su nam rekli što trebamo poduzeti da nam ih vrate'

Image
Foto: PIXSELL/Arhiva, Dino Stanin
15.7.2016.
0:19
PIXSELL/Arhiva, Dino Stanin
VOYO logo

Djevojčica (5) i dječak (4), koji su u utorak oduzeti roditeljima Tomislavi i Anti Božić iz Maslenice, bit će vraćeni u roku od godine dana, no u Domu u Zagrebu mogu ostati i do punoljetnosti. Informacija je to koju su roditelji dobili po odlasku u Centar za socijalnu skrb u Zadar, piše Zadarski.hr.

Image
POLICIJA IM PROVALILA U KUĆU I ODVELA DJECU: /

'Čula sam sina kako viče: 'Pustite me, gdje mi je mama!''

Image
POLICIJA IM PROVALILA U KUĆU I ODVELA DJECU: /

'Čula sam sina kako viče: 'Pustite me, gdje mi je mama!''

Ante Božić priča kako su im u Centru na njihovo pitanje zašto pri ovrsi nisu dobili nikakvu odluku rekli kako je odluku donio benkovački sud na temelju prijedloga Centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presuda na zagrebačkom sudu nevažna

"Uzalud nam je što je Županijski sud u Zagrebu naš predmet vratio u Benkovac na ponovno suđenje. Uzalud nam je što u odluci suda u Zagrebu stoji da benkovački sud mora sve navode provjeriti, da to nije učinjeno… Uglavnom, mi smo bez djece, jasno nam je zašto, uzrok nije nedostatak odgoja, ni zlostavljanje ni ništa slično, ono što napiše Centar ne smije se dovoditi u pitanje. Bit ću skrušen i ponizan, što god treba, da barem za godinu dana dobijem moju djecu natrag", kaže Ante.

Kako bi im se vratila djeca u godinu dana, Božići moraju biti dobri roditelji i pristati na nadzor Centra u svojoj kući. Tomislava mora pronaći posao čije radno vrijeme ne završava kasno navečer, a Ante donijeti liječničku potvrdu da ne konzumira alkohol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Domu traže da pričekaju s viđanjem dok se djeca ne priviknu

"Zamolio sam da odmah donesem, jer to je smiješno, pa ja vozim svaki dan. Mene je najviše šokirala rečenica da djecu nećemo vidjeti do njihove punoljetnosti, ne budemo li surađivali sa Centrom. I neka se klonimo odvjetnika, rečeno nam je. Zašto?", ispričao je Ante.

Dozvolu za viđanje djece moraju tražiti u Kući Sv. Terezije od Malog Isusa za nezbrinutu djecu u Zagrebu gdje su djeca odvedena. Ondje su im rekli da takvim zahtjevom pričekaju barem do idućeg tjedna dok se djeca ne priviknu na sredinu u kojoj jesu. Tomislava Božić je tražila da razgovara s kćeri, koja je kao i brat u utorak kasno zaspala i dozivala mamu, ali su joj rekli da i s tim pričeka kako djevojčica ne bi ponovno plakala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgubljena sam. Moja djeca nisu neodgojena, neuhranjena ili zlostavljana. Mi nismo socijalni slučaj. Zašto se onda ovo događa?", kazala je Tomislava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo