OČAJNI JER MJESEC DANA NE ZNAJU ZAŠTO IM JE UMRLO DIJETE: / Roditelji petogodišnjaka koji je umro od salmonele još čekaju obdukcijski nalaz

Image
Foto: Thinkstck, Ingram Publishing

Smrt petogodišnjeg dječaka izazvala je veliku pozornost u cijeloj EU zbog jaja uvezenih iz Poljske, a ova bi tragedija mogla dobiti i pravosudni epilog, pišu Vijesti.hr.

13.11.2016.
9:39
Thinkstck, Ingram Publishing
VOYO logo

ISTRAGA O SMRTI DJEČAKA IZ SAMOBORA: Zna se u kojem su trgovačkom lancu kupljena zaražena jaja

Image
ISTRAGA O SMRTI DJEČAKA IZ SAMOBORA: /

Zna se u kojem su trgovačkom lancu kupljena zaražena jaja

Image
ISTRAGA O SMRTI DJEČAKA IZ SAMOBORA: /

Zna se u kojem su trgovačkom lancu kupljena zaražena jaja

Dijana Kladar, odvjetnica oštećene obitelji koja se zarazila salmonelom i izgubila sina kaže kako oni kao stranka u još uvijek nisu u stanju doći do obdukcijskog nalaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne mogu do obdukcijskog nalaza

"Prama informacijama koje imamo, obdukcijski nalaz još nije napravljen iako je prošlo već mjesec dana", kaže odvjetnica, i dodaje "Cijela situacija s obzirom na komunikaciju koja nije baš najbolja s Kauflandom i mesnom industrijom braće Pivac kod mojih stranaka se pobuđuje, mislim ipak nepotrebno, sumnja u regularnost provođenja cijelog obdukcijskog postupka."

Odvjetnica Kladar kaže kako su dobili informaciju da ne mogu saznati sadržaj tog nalaza jer ga njena stranka nije naručila. A stranka ga nije mogla naručiti jer je cijela obitelj bila u bolnici. Drugim riječima, postoji situacija da obitelj ne može doznati razloge smrti svog djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kladar dodaje kako se nada da nitko ne stopira te da će cijeli postupak biti u skladu sa zakonom i neće biti potrebno da se u cijeli slučaj uključi DORH.

Kaufland odbija kontakt

Ostatak obitelji koji je zaražen salamonelom lagano se oporavlja. Odvjetnica objašnjava kako su u posebno teškom stanju i zbog otežane komunikacije s eventualnim sudionicima cijelog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo o pravnoj odgovornosti razgovarati ili mirnim putem ili ćemo završiti na sudu. Ali, svakako postoji moralna i profesionalna odgovornost primiti te ljude, njihovog odvjetnika. Tu je trebalo biti brže reakcije. Pa možda i postaviti pitanje treba li pomoć obitelji koja se našla u takvoj situaciji", kaže odvjetnica Kladar.

Dodaje kako još nisu formalno angažirali druge institucije, ali da se namjeravaju obratiti ministarstvima zdravstva i poljoprivrede i saznati kakve su oni informacije dobili od drugih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo