ODMAH PROVJERITE KAKVA JAJA IMATE U HLADNJAKU: / Nakon smrti dječaka u Bregani, povlače se jaja iz Poljske! Oglasio se i Pivac

Image
Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Iz Ministarstva poljoprivrede stigla je obavijest o povlačenju i opozivu svježih jaja podrijetlom iz Poljske proizvođača Fermy Drobiu Wozniak Sp. z o.o.

20.10.2016.
21:41
Ministarstvo poljoprivrede
VOYO logo

Tjedan dana nakon što je od trovanja salmonelom preminuo dječak iz Bregane, Ministarstvo zdravlja utvrdilo je kako postoji osnovana sumnja u sigurnost ovog proizvoda te se on odmah povlači s tržišta. Riječ je o jajima podrijetlom iz pakirnog centra PL 30225901 WE.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, naložio je dodatni inspekcijski nalaz i kontrolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesna industrija braće Pivac priopćila je da su sva jaja poljskog proizvođača povučena s hrvatskog tržišta.

Do sada obavljene četiri analize na velikom broju uzoraka jaja proizvođača čiji proizvod je povučen niti u jednom slučaju nisu izolirale salmonelu. No, bez obzira na negativne rezultate analiza u Hrvatskoj, zbog sumnji nastalih na drugim tržištima EU-a, proizvod je povučen iz prodaje i bit će vraćen proizvođaču ili uništen, ističe se iz industrije braće Pivac..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pozivamo sve kupce koji su kupili ta jaja i možda ih još imaju, da ih vrate na prodajno mjesto i bit će im vraćen novac bez predočenja računa', stoji u priopćenju.

Image
ISTRAGA O SMRTI DJEČAKA IZ SAMOBORA: /

Zna se u kojem su trgovačkom lancu kupljena zaražena jaja

Image
ISTRAGA O SMRTI DJEČAKA IZ SAMOBORA: /

Zna se u kojem su trgovačkom lancu kupljena zaražena jaja

Detaljni podaci o proizvodu

Svježa jaja iz Poljske Proizvedeno u Poljskoj, Fermy Drobiu Wozniak Sp. z o.o., ŻYLICE 35a, 63-900 Rawicz Stavlja na tržište: Mesna industrija braće Pivac d.o.o., Težačka 13, Vrgorac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zarazila se cijela obitelj

Prošlog tjedna javnost je potresla informacija o smrti petogodišnjeg dječaka Mirka Vidovića koji je preminuo od posljedica zaraze salmonelom. Njegovi roditelji i dvije sestre također su se zarazili, ali se oporavljaju.

Sumnja se da je salmonela potekla iz zaraženih jaja. Naime, u njihovu hladnjaku nađeno je pakiranje od 30 jaja u kojem su ostala 22. Sva su testirana na salmonelu, a kontaminiranost je dokazana u dva, dok su ostala jaja bila zdravstveno ispravna za konzumiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epidemiolozi kažu kako je u ovom slučaju moguće da se salmonela prenijela s hrane na hranu. Budući da je svih pet članova obitelji bilo zaraženo, a bolest se manifestira teškim oblicima povraćanja i proljeva, moguće je da se salmonela na taj način proširila po površinama u kući.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo