OBLJETNICA BLJESKA / Politička krema okupila se u Okučanima: Božinović, Medved, i APN ministar čestitali braniteljima, a snimljen i klasični prizor

Image
Foto: Screenshot/Twitter

'Zbog požrtvovnosti njihovih najmilijih, pojedinaca koji su dobrobit Domovine stavili ispred svoje vlastite, riječi poput domoljublja i hrabrosti imaju novu dimenziju značenja'

1.5.2023.
9:34
Screenshot/Twitter
VOYO logo

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u ponedjeljak čestitku hrvatskim braniteljima i građanima povodom obilježavanja 28. obljetnice VRO Bljesak, prisjetivši se svih hrvatskih vojnika i redarstvenika koji su položili život za Hrvatsku.

„Iako danas s ponosom obilježavamo 28. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, s velikom tugom prisjećamo se svih naših vojnika i redarstvenika koji su položili svoj život za ideju o samostalnoj i suverenoj hrvatskoj državi“, poručio je ministar obiteljima poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja, braniteljima i sudionicima VRO Bljesak, pripadnicima HV, građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako su 1. svibnja te povijesne 1995. godine, hrvatski branitelji i hrvatsko vodstvo na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, pokazali cijelome svijetu kako hoćemo i možemo postati samostalna, suverena i moderna država. "Hvala, poštovani sudionici VRO Bljesak na miru koji ste nam poklonili i na duhu zajedništva iz kojeg motivaciju crpimo i danas!“, navodi Banožić koji u posljednje vrijeme nešto više puni novinske stupce činjenicom da je aplicirao za subvencije APN-a kako bi izgradio kuću u Vinkovcima.

Image
BOGAT CJELODNEVNI PROGRAM /

Hrvatska obilježava 28 godina od operacije "Bljesak": Svečanosti nazoče Milanović i Plenković

Image
BOGAT CJELODNEVNI PROGRAM /

Hrvatska obilježava 28 godina od operacije "Bljesak": Svečanosti nazoče Milanović i Plenković

Medved: Operacija trajno zabilježena u koletivnoj svijesti

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved poručio je, povodom obilježavanja 28. obljetnice Vojno-redarstvene operacije (VRO) Bljesak, da ona ostaje trajno zabilježena u kolektivnoj svijesti hrvatskog naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon gotovo pet godina okupacije zapadne Slavonije, 1. svibnja 1995. hrvatska vojska i policija pokazala je da je spremna osloboditi svaki pedalj okupirane zemlje. Bila je to jasna poruka da ćemo tri mjeseca poslije provesti i Oluju”, istaknuo je Medved u izjavi medije.

Poručio je da operacija Bljesak ostaje trajno zabilježena u kolektivnoj svijesti našeg naroda kao operacija koju su hrvatski branitelji, pobjednička hrvatska vojska sa policijom, provela po modernim oblicima ratovanja i u najkraćem mogućem vremenskom periodu oslobodila prostor i omogućila povratak prognanima povratak u svoje domove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medved je poručio da je zadatak danas čuvati vrijednosti Domovinskog rata, iskazivati zahvalu i poštovanje prema svim hrvatskim braniteljima, graditi odnos prema njima onakav kakav zaslužuju.

Božinović i Milina: Operacija Bljesak u povijest je upisana kao veličanstvena

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina također su svim hrvatskim braniteljima čestitali 28. obljetnicu operacije Bljesak, poručivši da osjećaj ponosa ne blijedi i da ostaje zauvijek utkan u srž hrvatskog naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog doprinosa branitelja, operacija Bljesak upisana je u povijest kao veličanstvena, istaknuli su Božinović i Milina u zajedničkoj čestitci obiteljima poginulih, nestalih i umrlih branitelja, ali i samim braniteljima, pogotovo onima koji su sudjelovali u toj operaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Operacija Bljesak je baš poput bljeska munje pred nadolazeću Oluju najavila hrvatsku pobjedu u Domovinskom ratu” naglasili su dodavši kako su u njoj hrvatski branitelji, vojnici i policajci specijalci pokazali koliko su jaki, spremni i sposobni osloboditi svoju mladu državu i željni podariti mir svima koji ju zovu domovinom.

Iako je prošlo skoro tri desetljeća, kažu Božinović i Milina, danas u našim mislima posebno mjesto imaju oni čije su rane zbog gubitka još uvijek svježe, a to su obitelji poginulih vojnika i policajaca specijalaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zbog požrtvovnosti njihovih najmilijih, pojedinaca koji su dobrobit Domovine stavili ispred svoje vlastite, riječi poput domoljublja i hrabrosti imaju novu dimenziju značenja”, naveli su istaknuvši kako “upravo zbog njih ne smijemo zaboraviti i ne smijemo prestati obilježavati sve pobjede koje su izborili tijekom Domovinskog rata”.

U međuvremenu, na obilježavanju obljetnice u Okučanima, novinarka N1 Katarina Brečić snimila je prizor koji je podijelila na društvenim mrežama, a koji prikazuje sada već uobičajenu praksu u državnom vrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo