NOVIGRADSKI PODUZETNIK NUDI MILIJUNE DOZA CJEPIVA: / 'Ja vam ga mogu nabaviti'; Beroš: 'Kako je to moguće za vrijeme krize?'

Image

'Možemo imati saznanja o raspoloživosti cjepiva, a ja ga pokušavam dostaviti onome tko ga od nas zatraži'

18.2.2021.
22:31
VOYO logo

Osim državnim kanalima, cjepiva se mogu nabaviti i preko privatnih tvrtki, javlja Dnevnik HTV-a. Za vrijeme nestašice cjepiva, vlasnik firme s hrvatskom adresom tvrdi da može nabaviti milijune doza. Riječ je o tvrtki registriranoj i za distribuciju cjepiva sa sjedištem u Novigradu, a vlasnik joj je Talijan Juri Gasparotti.

"Ja sam farmaceutski broker. Radim s velikim tvrtkama koje ne proizvode cjepiva, nego su ih rezervirale kod proizvođača. Rezervirano cjepivo nudimo dalje. Možemo imati saznanja o raspoloživosti cjepiva, a ja ga pokušavam dostaviti onome tko ga od nas zatraži. Da me sutra pitate mogu li nabaviti cjepiva, a vi ste država, ja idem na platformu, potražim ga, i ako ga ima, ja vam ga mogu nabaviti", objašnjava Gasparotti za Dnevnik HTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŽELIŠ SE CIJEPITI? MOŽE, ALI PRVO SE UČLANI U HDZ: /

Tko je, zaboga, stranicu za cijepljenje preusmjerio na - pristupnicu HDZ-u?

Image
ŽELIŠ SE CIJEPITI? MOŽE, ALI PRVO SE UČLANI U HDZ: /

Tko je, zaboga, stranicu za cijepljenje preusmjerio na - pristupnicu HDZ-u?

Beroš: 'Kako netko u ovoj krizi može imati količine cjepiva nedostupne velikim igračima'?

Na paralelnom tržištu cjepiva su tražile i talijanske regije Romagna, Veneto i Emilia. Svoju ponudu dao je i on, licencirani trgovački posrednik. Gasparottijeva firma registrirana je u talijanskom ministarstvu zdravstva te je iscurila u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Italija je zahtjev regija odbila. Talijan kaže da farmaceutske tvrtke izjavljuju da se njihovi proizvodi moraju prodavati isključivo državnim subjektima. Kaže da se tako prodaju cjepiva diljem svijeta. Gasparottijeva tvrtka s hrvatskom adresom nudi i medicinsku opremu u Hrvatskoj i svijetu.

Ne mogu znati kako gospodin Juri nabavlja cjepivo, ali sigurno nije prodano u Hrvatskoj", kaže za Dnevnik HTV-a Sandro Markežić, voditelj knjigovodstvenog servisa. Tamo se ovakve ponude i dalje ne razmatraju. Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postavlja se pitanje kako netko u ovoj krizi može imati osigurane količine koje nisu na dispoziciji ni Europskoj komisiji ni svim velikim svjetskim igračima." U ovim vremenima je farmaceutski biznis među rijetkima jedini od kojeg se može profitirati.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo