NOVE SUMNJE TERETE SAUCHU: / Tajnici je sređivao otplatu dugova Plinari i isplate neodrađenih prekovremenih sati

Image
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
12.4.2017.
9:59
Jurica Galoić/PIXSELL
VOYO logo

Danas ili sutra Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) bi na svojoj sjednici trebalo donijeti odluku o skidanju zastupničkog imuniteta Sauchi, a na zahtjev DORH-a.

Image
USKOK ŠIRI ISTRAGU: /

Saucha je svojoj tajnici lažirao isplate prekovremenih sati jer je zbog ovrha bila bez novca?

Image
USKOK ŠIRI ISTRAGU: /

Saucha je svojoj tajnici lažirao isplate prekovremenih sati jer je zbog ovrha bila bez novca?

SDP traži zatvorenu sjednicu MIP-a

U Klubu zastupnika SDP-u, čiji je Saucha bio član do izbijanja na vidjelo "afere dnevnice" kada je istupio iz stranke, tražit će da sjednica MIP-a bude zatvorena za javnost kako se, po riječima predsjednika Kluba zastupnika SDP-a Arsena Bauka, ne bi pretvorila u "javno suđenje", piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U SDP-u su, naime, uvjereni da DORH ponovno traži ukidanje zastupničkog imuniteta Sauchi kako bi tim manevrom opravdali propuste svojih istražitelja još na početku istrage, ne uočivši da je ispisivanje fiktivnih putnih naloga nastavljeno i nakon Sauchinog odlaska iz Banskih dvora.

Istodobno, Sauchin odvjetnički tim prikuplja dokaze, među kojima bi jedan od ključnih trebao biti nalaz grafološkog vještačenja i iz kojeg, naspram onoh USKOK-ovog, navodno proizlazi da Saucha nije potpisivao sporne naloge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac isplaćivan preko računa Milanovićeve tajnice

No, u međuvremenu USKOK stavlja Sauchi na teret nove sumnje koje ujedno terete i Vladu u cjelini, bez obzira koja stranačka garnitura bila u njoj, jer upućuju na nemoralno djelovanje nekih zaposlenih u njenim uredima. Konkretno, piše Večernji list, Sauchu se sumnjiči da je pomagao Sandri Zeljko, bivšoj tajnici u Vladi koja je s tog mjesta maknuta početkom ožujka kada je buknula "afera dnevnice".

Saucha joj je, navodno, potpisivao isplate za prekovremene sate na koje nije imala pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je u tu priču uključio i Sunčicu Batestin, koja je u inkriminirano vrijeme bila tajnica predsjednika SDP-a i premijera Zorana Milanovića. Ona je, piše Večernji list, posvjedočila da je Saucha tražio od nje da na njezin račun bude uplaćen novac za Zeljko budući da je račun Sandre Zeljko u to vrijeme bio blokiran.

Image
Foto: Screanshoot

Sandra Zeljko

Pisao Plinari da joj olakšaju otplatu dugova

"Nazvali su me i rekli da je to naknada za prekovremene sate za Zeljko, a da se na moj račun to uplaćuje jer je njezin u blokadi. Novac koji mi je uplaćen po uputi Sandre Zeljko, prebacila sam na račun njezine majke", kazala je Batestin u svome iskazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sauchu se usto sumnjiči da je iskoristio i svoj položaj kako bi za Zeljko ishodovao povoljnije uvjete otplate duga Plinari šaljući dopise Plinari koji postoje u dokumentaciji. Njega se sumnjiči i za izradu još osam putnih naloga, vrijednih 39.140 kuna, za putovanja kojih nije bilo, a od kojih je dnevnice podijelio sa Zeljkovom.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo