TKO JE SAMOZATAJNA TAJNICA OSUMNJIČENA U AFERI DNEVNICE? / 'Rekla mi je da ju je Saucha maltretirao i slao u ljekarnu po tablete'

Image

Premijer Andrej Plenković prije nekoliko je dana naredio internu istragu o sumnjivim putnim nalozima u Vladi.

8.3.2017.
8:48
VOYO logo

Sada je odlučeno da će Vlada revidirati način isplate dnevnica i troškova putovanja za njene zaposlenike, a to će učiniti na način da će se gotovina isplaćivati preko računa pa će taj proces biti više kontroliran. Podsjetimo, jučer je administrativna tajnica u premijerovu uredu Sandra Zeljko prebačena na drugo radno mjesto. Odluka o njezinoj suspenziji ili otkazu ovisi o tome postoje li protiv nje dokazi državnih institucija koje vode istragu.

Image
OTKRIVENO: /

Sauchina bivša tajnica posudila 17.000 kuna koje nije vratila, a sada radi kao tajnica premijera Plenkovića

Image
OTKRIVENO: /

Sauchina bivša tajnica posudila 17.000 kuna koje nije vratila, a sada radi kao tajnica premijera Plenkovića

U Vladu došla za mandata Jadranke Kosor

Sandra Zeljko je inače kći brata Ante Zeljka, bivšeg šefa Županijskog suda u Vukovaru. On je za Jutarnji list rekao da s njom nema veze već godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ona je kći mog brata iz prvog braka, ali nije više u kontaktu s našom stranom obitelji. Pošaljem joj ponekad čestitku za Novu godinu, ali zaista ne znam ništa više o njoj', rekao je Zeljko i dodao da ne zna kad se Sandra preselila u Zagreb iz Vukovara. On joj pritom nije pomagao.

Sandra Zeljko je u Zagrebu najprije radila u Ministarstvu branitelja, a za vrijeme mandata Jadranke Kosor počela je raditi u Vladi. Prebivalište joj je još uvijek prijavljeno u Vukovaru, a boravište u Zagrebu. Susjedi kažu da na zagrebačkoj adresi na Trešnjevci Zeljko zaista živi, navodno s majkom i sestrom, ali nisu htjeli komentirati ništa drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzorak ponašanja s bivšim šefovima

O njoj ni najbliži suradnjici u Vladi ne znaju mnogo. Čini se da je riječ o samozatajnoj osobi, no neki izvori ipak kažu da se uspjela približiti svakoj novoj Vladi kritizirajući onu prethodnu, a s njima je onda prekinula svaku komunikaciju. Njezini poznanici kažu da je uvijek obožavala šefove, a kad su otišli, kritizirala ih je i zbližila se s novim šefovima. To je o njoj rekao i Tomislav Saucha u intervjuu za Nacional.

'Sandra Zeljko mi je pričala da je bila istraumatizirana još od vremena premijerke Kosor i da bi rado ostala kod mene u kabinetu. Jedno vrijeme je čak ustajala kad bih ulazio u prostoriju, ali sam joj rekao da za tim nema potrebe. Moram reći da mi je, posebno u to prvo vrijeme, bila od velike pomoći i četiri godine sam imao apsolutno povjerenje u tu osobu', rekao je Saucha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I suradnici bivšeg premijera Tihomira Oreškovića zatekli su je u Banskim dvorima, a njima se pak žalila na Sauchino ponašanje. Rekla je da ju je maltretirao i stalno slao u ljekarnu po tablete. Sa Sauchom je, kao i sa svim šefovima prije, prekinula komunikaciju. Kao i onu Jadranke Kosor, odbila je i njegovu ponudu da ode s njim raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo