POTVRDILI ZA RTL DANAS / Nova nebuloza u slučaju Banožić. Doznajemo: Bolnica nije obavijestila policiju da otpuštaju bivšeg ministra

Image
Foto: Tomislav Miletic, Vinkulja/PIXSELL

Klinički bolnički centar Osijek ranije je tijekom dana izvijestio da ministar izlazi iz bolnice te da je otpušten na kućno liječenje, što je potvrdio i sam Banožić na svom Facebooku popodne kada se oglasio prvi put o teškoj nesreći. Iz policije nam nisu odgovorili jesu li ispitali bivšeg ministra

24.11.2023.
21:13
Tomislav Miletic, Vinkulja/PIXSELL
VOYO logo

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske potvrdili su za RTL Danas kako bolnica nije obavijestila vinkovačku postaju prometne policije da je bivši ministar obrane Mario Banožić, koji je izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba, izašao iz bolnice.

"Postaja prometne policije Vinkovci nije zaprimila obavijest ili najavu bolnice o otpuštanju osumnjičenika. Napominjemo da se daljnje postupanje poduzima u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom", poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na naše pitanje jesu li ispitali bivšeg ministra nisu odgovorili.

Podsjetimo, Klinički bolnički centar Osijek ranije je tijekom dana izvijestio da ministar izlazi iz bolnice te da je otpušten na kućno liječenje, što je potvrdio i sam Banožić na svom Facebooku popodne kada se oglasio prvi put o teškoj nesreći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'RAZRJEŠENJE ISPRAVAN POTEZ' /

Banožić se oglasio prvi put od nesreće: 'Izražavam sućut obitelji poginulog Šarića, osobno sam ga poznavao'

Image
'RAZRJEŠENJE ISPRAVAN POTEZ' /

Banožić se oglasio prvi put od nesreće: 'Izražavam sućut obitelji poginulog Šarića, osobno sam ga poznavao'

"Ovim putem želim izvijestiti javnost da sam danas, nakon dva tjedna provedenih u bolnici, otpušten na kućno liječenje. Stoga sam prvi put u prigodi da se osvrnem na tragičnu prometnu nesreću koja se dogodila 11. studenoga 2023. godine u blizini Vinkovaca. Prije svega želim izraziti duboku sućut obitelji Gorana Šarića, koji je smrtno stradao. Moje misli proteklih dana usmjerene su prema njegovoj supruzi, kćerima i cijeloj obitelji te svim poznanicima, zbog nenadoknadivog gubitka Gorana Šarića, kojeg sam i osobno poznavao. U ovim teškim trenucima, želim izraziti iskreno žaljenje i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog prometne nesreće, u kojoj je nažalost izgubljen jedan ljudski život", poručio je pa dodao da razrješenje s mjesta ministra smatra ispravnim potezom.

Zahvalio se i djelatnicima Opće županijske bolnice u Vinkovcima gdje je prevezen odmah nakon nesreće te djelatnicima KBC-a Osijek gdje je proveo gotovo dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nesreći koju je skrivio Banožić poginuo je Goran Šarić, a on je teško ozlijeđen. Bio je na intenzivnoj s višestrukim ozljedama tijela, mozga, prsnog koša, trbuha i ekstremiteta. Liječnici su ranije isticali da je u takvom stanju da se ne sjeća nesreće te da nije bio u stanju pune svijesti.

Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. Utvrdili su da je Banožić, krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje pretjecao teretno vozilo, a da se nije uvjerio da to može napraviti na siguran način ne ometajući promet iz suprotnog smjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednjim dijelom svog terenca udario je u kombi koji je vozio poginuli Šarić. Sutra će biti točno dva tjedna od nesreće, a više je stvari i dalje nejasno oko cijelog slučaja.

Državno odvjetništvo u Vukovaru u svom je priopćenju kazalo da kod Banožića nije utvrđena prisutnost alkohola, dok u nalazu iz medicinsko biokemijskog laboratorija vinkovačke Opće bolnice kojeg je Danas.hr dobio na uvid stoji da je u uzorku njegove krvi uzetom nakon nesreće utvrđeno 0,21 promila alkohola. Ne zna se ni koliko je brzo vozio sada već bivši ministar te je li bio vezan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dan nesreće pojavila se informacija da su sudionici nesreće bili vezani, a onda nekoliko dana kasnije iz policijskih izvora se neslužbeno doznalo da nisu. Ostaje i pitanje hoće li Banožić završiti u zatvoru. Sudska je praksa da bi s obzirom na smrtnu posljedicu mogao dobiti bezuvjetnu zatvorsku kaznu, no ostaje za vidjeti hoće li ta praksa vrijediti i za bivše ministre.

POGLEDAJTE VIDEO: Alkoholna zavrzlama: dva nalaza, jedna prometna nesreća, neovjerena punomoć i pitanje: Gdje je Banožić bio večer prije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo